Sivu 1/4

Elokuvia, joista pidätte?

Lähetetty: 14.12.2015 21:39
Kirjoittaja Theo
Minkälaisista elokuvista pidätte?

Introverteillä on usein rikas sisäinen maailma ja kiinnostusta ja ymmärrystä ihmisen sielunelämää kohtaan. Heijastuuko tällainen elokuvamakuunne? Pidättekö elokuvista, joissa kuvataan ja eritellään ihmisen tunne-elämää ja käyttäytymistä, ehkä monenkin ihmisen silmin?

Itse tykkään paljon esim. sellaisista elokuvista kuin Shortcuts (1993), Crash (2004), Babel (2006), The Tree of Life (2010) ja Puhdistus (2012).

Muunkin tyyppisistä elokuvista kyllä pidän, mutta ehkä kaikkein antoisimpia ovat juuri tuollaiset moniulotteiset draamat, joissa on monia lahjakkaita näyttelijöitä.

Minkälaisia elokuvia suosittelisitte?

Re: Elokuvia, joista pidätte?

Lähetetty: 15.12.2015 00:59
Kirjoittaja Mello
Inception ja Cloud Atlas ovat omia suosikkejani, jotka ovat katsomisen arvoisia. Inception on tavallaan seikkailu ihmisten unissa, ja Cloud Atlas(pilvikartasto) on kuvaus samojen sielujen toiminnasta eri aikakausissa ja elämissä, jotka vaikuttavat toisiinsa. Elokuviin kuitenkin pääsee hyvin jyvälle, mutta niihin pitää keskittyä. Mitään ihan putkiaivoleffoja ne eivät ole.

Juurikin semmoiset syvälliset elokuvat kiinnostaa, joissa on sielunelämää ja mystisyyttä. Itse en ikinä katso mitään teinikomedioita, joissa on vaan ryyppäämistä ja alapään huumoria leffat täynnä.

Jonkin verran tulee myös sotaelokuvia katsottua, koska sotahistoria kiinnostaa itseäni.

Re: Elokuvia, joista pidätte?

Lähetetty: 15.12.2015 15:32
Kirjoittaja Mawerick
Yksi suosikeistani on 'Maailman nopein Intiaani' eli 'World's Fastest Indian' joka ei nimestään huolimatta liity oikeastaan mitenkään intiaaneihin.

Re: Elokuvia, joista pidätte?

Lähetetty: 15.12.2015 23:53
Kirjoittaja Q45
Itselleni yksi tärkeimmistä asioista hyvässä leffassa on näyttävyys, eli että leffa on visuaalisesti onnistunut. Ja mielellään jollain tapaa myös omaperäinen, jotain mitä ei ole aikasemmin muualla nähnyt. Tän takia tykkään varsinkin hyvin tehdyistä scifeistä ja sotaleffoista. Myös vahvat tunnelataukset ja tarina, johon voi itse samaistua, on tärkeitä juttuja hyvän leffan kannalta. Mutta toisaalta tykkään todella paljon myös kunnon action-mätöistä ja (toiminta)komedioista.

Mainitaan nyt muutamana suosikkina vaikka alkuperäiset Star Warsit, Tron Legacy, Fury, Alienit, American Beauty, Gravity, The Thing. Scifi-kauhu on jostain syystä lähellä sydäntä. :)

Re: Elokuvia, joista pidätte?

Lähetetty: 16.12.2015 18:53
Kirjoittaja Theo
Pitääpä katsoa noita mainitsemianne elokuvia, kun vastaan tulevat. Entuudestaan tunsin vain elokuvan American Beauty, joka on kyllä erittäin hyvä.

Melko vastikään teattereissa pyörineistä elokuvista Kaiken teoria ja Imitation Game ovat myös olleet mielestäni katsomisen arvoisia.

Re: Elokuvia, joista pidätte?

Lähetetty: 17.12.2015 22:23
Kirjoittaja Skitsoidi
Tanssii susien kanssa, Matrix- trilogia , Taxi- trilogia , Arthur ( ja Minimoit)-trilogia ainakin nuo tulivat ekana mieleeni ja kaikki eri tyylisuuntien leffoja.

Re: Elokuvia, joista pidätte?

Lähetetty: 21.12.2015 00:13
Kirjoittaja Q45
Lisätäänpäs tähän tuo uusin Star Wars, joka tuli katsottua viime lauantaina teatterissa. Paras sarjan leffa sitten episode 6:n. Iski aika lujaa nostalgiasuoneen, ehkä vähän liiankin lujaa... Hyvä juoni ja todella näyttävästi tehty, mutta tosiaan vähän liikaakin vanhojen juttujen kierrätystä ja nostalgisoimista. Ei onneksi vähentänyt leffan viihdearvoa liikaa. :)

Re: Elokuvia, joista pidätte?

Lähetetty: 27.12.2015 20:21
Kirjoittaja Menninkäine
Minun mieleeni on Wild (2014) Tracks (2013) Kon-Tiki (2012). Usein elokuvat, jotka minua miellyttää, ovat tositapahtumiin perustuvia, tai muuten lähellä tavallista elämää. Pidän siitä, että minun on helppo samaistua elokuvan tapahtumiin, tällä hetkellä itseäni kiinostaa matkustaminen ja liike.

Fantasia- ja seikkailuelokuvatkin yleensä miellyttävät.

Re: Elokuvia, joista pidätte?

Lähetetty: 15.01.2016 16:58
Kirjoittaja Tonic
Itselle sopivia on tieteis-, scifi-, draama-, ja asialliset komediaosastot. Kuten Cube, Levottomat, Star Wars, Star Trek, joitain Jim Carreyn leffoja.

Re: Elokuvia, joista pidätte?

Lähetetty: 09.02.2016 19:35
Kirjoittaja andylin
Tarantinon elokuvat mm. Pulp Fiction, Inglorious Bastards, Django Unchained, The Hateful Eight. Myös Tim Burtonin elokuvat kuuluvat parhaimmistoon.