Yliluonnollisia kykyjä?

Pohdiskelua ja käytännön vinkkejä ihmisten ja sosiaalisten tilanteiden ymmärtämiseen.
niksuu93
Viestit: 476
Liittynyt: 01.02.2015 18:45
Paikkakunta: Kuopio
Viesti:

Re: Yliluonnollisia kykyjä?

Viesti Kirjoittaja niksuu93 » 21.05.2015 21:31

Theo kirjoitti:Toivon ettet häivy tältä foorumilta, vaan kirjoittelet edelleen. Varmaan kaikki toivovat sitä täällä. On hyvä, jos on edes joku foorumi, jossa voit kokea edes jonkinlaista yhteyttä muiden ihmisten kanssa. Särmistäsi huolimatta vaikutat ajattelevalta ihmiseltä.

Jos häivyt, kadun suuresti sitä, että tulin kommentoineeksi mitään. Toivon Sinulle vain hyvää.
Samat aatteet myös täältä. Kaikesta ei tarvitse (eikä pidäkään) olla samaa mieltä, jokaiselle pitää sallia oma kantansa. Sulla on tosiaan paljon hyviä ajatuksia ja annat tosiaan hyvää särmää palstalle. Voisi jopa sanoa, että on hienoa että edes joku uskaltaa sanoa asiat suoraan - itsekään en nimittäin kovinkaan usein uskalla. :)

Tihku
Viestit: 29
Liittynyt: 30.01.2015 22:53
Viesti:

Re: Yliluonnollisia kykyjä?

Viesti Kirjoittaja Tihku » 22.05.2015 18:27

aura kirjoitti: Mutta uskon useimpien internetinkäyttäjien ymmärtävän foorumia luettaessa, että kyse on yksilöiden kokemuksesta, ei kokonaista ihmisryhmää koskevasta absoluuttisesta totuudesta. Jos tuntuu, että jonkun käyttäjän viestit antavat huonon kuvan introverteista noin yleensä, voi samaan ketjuun kirjoittaa vastapainoksi oman kokemuksensa siinä käsitellystä asiasta.
Juurikin näin. Erilaisia kokemuksia saa ja pitääkin olla. Juuri erilaiset näkemyksethän tekevät foorumeista mielenkiintoisia. Mielestäni on vain hyvä asia, että nettimaailmassa on usein helpompaa tuoda esiin valtavirrasta poikkeaviakin näkemyksiä. Noin pitkällä tähtäimellä uskon erilaisten näkemysten esiintuonnin lisäävän suvaitsevaisuutta.

Uskoakseni tarkoitus ei myöskään ole ollut ajaa sitä, että kaiken foorumille kirjoittelun pitäisi suodattua pelkästään introverttiyden läpi, kuten Theon viestejä voisi ehkä tulkita. Menisi melkoisen pedantiksi sisäiseksi moderoinniksi, jos pitäisi miettiä, voinko nyt kirjoittaa tätä ja tätä asiaa / mielipidettä / kokemusta, jos se ei olekaan pohjimmiltaan introverttiydestä lähtöisin vaan (valta)osin jonkin muun persoonallisuupiirteen määrittämä. En ainakaan itse kykene niin syvääluotaavaan psykologiseen analyysiin, että pystyisin aina määrittämään, johtuuko se, miten jonkun asian koen, ujoudestani, introverttiydestäni, analyyttisyydestäni vai kenties erityisherkkyydestäni. Kaikki piirteet kuitenkin vuorovaikuttavat keskenään.

niksuu93
Viestit: 476
Liittynyt: 01.02.2015 18:45
Paikkakunta: Kuopio
Viesti:

Re: Yliluonnollisia kykyjä?

Viesti Kirjoittaja niksuu93 » 23.05.2015 23:21

Tihku kirjoitti:Uskoakseni tarkoitus ei myöskään ole ollut ajaa sitä, että kaiken foorumille kirjoittelun pitäisi suodattua pelkästään introverttiyden läpi, kuten Theon viestejä voisi ehkä tulkita. Menisi melkoisen pedantiksi sisäiseksi moderoinniksi, jos pitäisi miettiä, voinko nyt kirjoittaa tätä ja tätä asiaa / mielipidettä / kokemusta, jos se ei olekaan pohjimmiltaan introverttiydestä lähtöisin vaan (valta)osin jonkin muun persoonallisuupiirteen määrittämä. En ainakaan itse kykene niin syvääluotaavaan psykologiseen analyysiin, että pystyisin aina määrittämään, johtuuko se, miten jonkun asian koen, ujoudestani, introverttiydestäni, analyyttisyydestäni vai kenties erityisherkkyydestäni. Kaikki piirteet kuitenkin vuorovaikuttavat keskenään.
Lähinnä kai Theo tarkoitti, ettei kaikkea persoonallisuudessaan voi yksinomaan introverttiuden piikkiin laittaa. Kuten sanoit, kaikki piirteet tosiaan vuorovaikuttavat keskenään ja luovat sitten sen kokonaisuuden, jota ihmiseksikin kutsutaan. :)

Minusta tämä menee ihan yleisenä keskustelufoorumina meille introverteille. Kummiskin kun lähtötilanteemme on lähtökohtaisesti sama ja on hyvä puhua myös muustakin, kuin pelkästä introvertismista.

grb85
Viestit: 6
Liittynyt: 31.05.2015 18:20
Paikkakunta: tre
Viesti:

Re: Yliluonnollisia kykyjä?

Viesti Kirjoittaja grb85 » 20.07.2016 20:50

En ihan kaikkia vastauksia lukenut niin en tiedä tuliko tämä jo esille:
Tuosta ajan hidastumisesta sen verran. Eli olet ihan oikeilla jäljillä että se on tietynlaista intensitiivistä keskittymistä. Meditaatio tai meditaatio+musiikki tässä tilanteessa voi tuoda tuon tilan jos haluaa tutkia tarkemmin tuota ilmiötä.
(mielikuvaharjoite musiikin kanssa, keskity jokaiseen lauseeseen, sanaan, tavuun, äänteeseen, hetkeen kerralla. Älä luota muistiisi / Älä ennusta seuraavaa lausetta taikka nuottia. Pelkästään keskity niin voimakkaasti hetkeen kuin mahdollista. + vakio meditaatiojutut = älä samaistu ajatuksiin tai tuntemuksiin, voimakas keskittyminen voidaan korvata puhtaalla tarkkailulla mikä ei vaadi tahdonvoiman ponnistusta jne)

Aika on suhteellista, havaitsijasta riippuvaa. Tässä tapauksessa voisi käyttää esimerkkiä että jos oletaan että ihmsen refresh rate (rekisteröityvien aistumusten lukumäärämäärä) olisi 10 kpl / sekunti. Ja nyt jos oletetaan että nostat sitä "päivitystaajuutta" 15/sekunti. Niin silloin koet enempi yhden sekunnin aikana ja täten aika kuluu hitaammin. Tai se tuntuu kulkevan hitaammin, sama asia. :)
INTJ

Avatar
Skitsoidi
Viestit: 75
Liittynyt: 28.09.2015 22:41
Paikkakunta: Päijät-Häme
Viesti:

Re: luonnollisia kykyjä?

Viesti Kirjoittaja Skitsoidi » 29.07.2016 20:36

No, huomaan osaavani kommunikoida telepaattisesti eri tahojen kanssa , serkultani kysyin telepaatisesti että kuuletko ja hän vastasi että kuulee.
INFJ/ISFP sekä Puu-Lohikäärme

Avatar
Andras
Viestit: 94
Liittynyt: 01.05.2016 14:11
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Re: Yliluonnollisia kykyjä?

Viesti Kirjoittaja Andras » 06.11.2017 07:28

niksuu93 se mitä kuvailet tässä ketjussa ei liity introversioon, vaan dereaalisaatioon, joka on mielenterveydellinen oireyhtymä.

https://en.wikipedia.org/wiki/Derealization

Sille on myös tyypillistä kuvailemasi Déjá vu ja oudot aistikokemukset.

Olet myös muualla kuvaillut sille tyypillisiä päähän tunkeutuvia ajatuksia.

Avatar
Andras
Viestit: 94
Liittynyt: 01.05.2016 14:11
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Re: Yliluonnollisia kykyjä?

Viesti Kirjoittaja Andras » 07.11.2017 00:57

Overlord kirjoitti: Yhteenkuuluvuuden tunne ja joukkoon kuuluminen ovat täysin eri asioita. Yhteenkuuluvuus on yleisesti mielletty yhdeksi henkisen kypsyyden indikaattoriksi.
Kuva
Lapsi aloittaa elämänsä ymmärtäen vain ensimmäisen ympyrän. Tästä ymmärrys sitten laajenee käsittämään useampia ympyröitä. Tietenkään jotkut eivät ikinä pääse laajimpien ympyröiden tasolle.
Siis tuo on Kohlbergin malli moraalikehityksen vaiheille, ei suinkaan yhteenkuuluvuudentunne tai indikaattori henkiselle kypsyydelle.

Yhteenkuuluvaisuudentunne on jokseekin juuri sitä mitä Theo kuvailee. Tunne siitä että kuuluu johonkin joukkoon, sen sijaan että tuntee itsensä ulkopuoliseksi sille. Tässä toki joukko voi koostua muusta kuin ihmisistä.

Jos sen jotenkin yhdistää tuohon Kohlbergin malliin, niin tämän mallin mukaan alemmille tasoille kehittymisessä siitä on apua, mutta edistyneemmille tasoille kehittyessä siitä sitten taas on haittaa, koska siihen vaaditaan että tunne vaihtuu abstraktioksi.

MaaOnVoimaa
Viestit: 59
Liittynyt: 12.01.2019 19:42
Viesti:

Re: Yliluonnollisia kykyjä?

Viesti Kirjoittaja MaaOnVoimaa » 25.03.2019 23:02

Mä näen joskus unta jostain tapahtumasta ja saatan monta vuotta myöhemmin joutua tapahtumaan joka menee juuri sillä tavalla kuin unessa. Tajuan samalla että näin tästä unta joskus. Muutaman kerran olen heti tapahtumien alkuvaiheessa tajunnut missä mennään ja saattanut toimia toisin. Veri intredasting...

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa