Mietiskely, meditointi, hengellisyys

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.
Hymiöt
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode on Käytössä
[img] on käytössä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat käytössä

Otsikko
   

Voit lisätä yhden tai useamman tiedoston.

Laajenna näkymää Otsikko: Mietiskely, meditointi, hengellisyys

Re: Mietiskely, meditointi, hengellisyys

Kirjoittaja IT-Barbie » 06.10.2020 09:15

Mietinkin, että eikö täällä ole yhtää ketjua meditoinnista/mindfullnessista, koska sen jos minkä kuvittelisi auttavan introvertin usein ylikierroksilla surisevaa päätä.

Vuosia ajattelin, että ei mulla kärsivällisyys ja aika riitä, kunnes luin kirjan Unplug ja tajusin, ettei hommassa ole mitään aikaavievää tai monimutkaista, hommaan riittää hyvin 10-15 minuuttia. Nykyisin saan 5-10 minuutin harjoituksella sykkeet usein yhtä alas kuin mitä leposykkeeni on yöllä alimmillaan, ja olo on 10 minuutissa kuin tunnin päiväunien jälkeen.

Re: Mietiskely, meditointi, hengellisyys

Kirjoittaja Tonic » 19.10.2018 14:33

Näin yksinasues varsinkin tulee mietittyä asioita aika usein. Kävelylenkillä ulkona mietiskelystä tulee tehokasta. Oon käynyt nyt psykoterapeutil, hän on saanut mut uskaliaammaks, kun yleisluonteelta oon hiljainen ja ujonpuoleinen. Hän on huomannut, et mietin liikaa asioita välil..

Re: Mietiskely, meditointi, hengellisyys

Kirjoittaja Korento » 19.01.2018 21:25

Meditoin, se rauhoittaa pään.

Joskus tosin päiväunet ajaa saman asian :D

Re: Mietiskely, meditointi, hengellisyys

Kirjoittaja FelisLaxitas » 13.11.2017 18:42

Kyllä meditoin päivittäin ja suoritan muita rituaaleja/ harrastan noituuksia. Olen kiinnostunut pakana-uskonnoista ja shamanismista, joita sovellan nykypäivän tieteisiin. Olen panteisti, ilman uskonto-lahkoa.

Re: Mietiskely, meditointi, hengellisyys

Kirjoittaja mojopin » 26.08.2017 18:38

JohnKimble kirjoitti:Joskus vuosi sitten tuli meditoitua lähes päivittäin, mutta jostain syystä sekin jäi. Auttoi ihan kiitettävästi ajatusten hillitsemisessä, joten täytyypä ottaa taas tavaksi.
Munkkien puheita tulee kyllä ajoittain kuunneltua, erityisesti Ajahn Brahmin klipit nousevat omaksi suosikeiksi. Vaikka nuo klipit ovatkin melkein tunnin pituisia, niin silti aika ei missään vaiheessa käynyt liian pitkäksi.
Ajahn Brahmia kuunnellut myöskin. Ja pitkiä on puheet, se on se perus...vähän niin kuin Thich Nhat Hahnilla. Saattaa usein toistaa itteensä mutta jo pelkästään sen rauhoittavan äänen takia kannattaa kuunnella.

Re: Mietiskely, meditointi, hengellisyys

Kirjoittaja Andras » 01.05.2016 17:22

Mörkö kirjoitti:Missä muussa uskonnossa kehotetaan ajattelemaan itse omilla aivoilla ja kyseenalaistamaan sen "pyhän kirjan" kirjoituksia...?
Onhan noita muitakin, esim. monissa Satanismin muodoissa, tuo on keskeinen osa koko ideologiaa.

Thelemassa "pyhästä kirjasta" ei saa edes keskustella, mm. siksi että jokaisella säilyy oma tulkinta.

Re: Mietiskely, meditointi, hengellisyys

Kirjoittaja Andras » 01.05.2016 16:06

En, en muutenkaan saa tarpeeksi aikaiseksi, meditaatio vain pahentaisi ongelmaa.

Olen joskus harjoitellut Prāṇāyāma jooga testatakseni millainen kokemus se on.

Re: Mietiskely, meditointi, hengellisyys

Kirjoittaja SamsungMuki » 24.04.2016 22:32

Välillä olen miettinyt että ihmiskunta olisi huomattavasti parempi, kun kaikki meditoisi. Se pitäisikin olla laissa tai jo lapsille peruskoulussa opetettava asia.

Re: Mietiskely, meditointi, hengellisyys

Kirjoittaja Tauno » 22.03.2016 19:38

En meditoi, mietiskelen sitävastoin erittäin pajon, joskus jopa ns. itsestään selvyyksiä, onko ne edes sitä...?
Kirkosta olen eronnut, koin pakanallisen heräämisen. :roll:

Re: Mietiskely, meditointi, hengellisyys

Kirjoittaja emf » 22.03.2016 16:21

Sellaista mindfulness-tyyppistä "tässä ja nyt" kokemista pyrin harjoittamaan aina kun ajatukset pyörivät liian lujaa. Istun vaikkapa parvekkeelle, lopetan hetkeksi ajattelun ja juon hitaasti kupin teetä.

Olen kokeillut myös zazen-meditaatiota. Miellyttävä kokemus, mutta se loppui, kun asumisolosuhteet muuttuivat sellaisiksi, ettei ollut takuuta hiljaisuudesta ja omasta rauhasta. Keskittyminen meni.

Löysin netistä juuri uudenlaisen meditaation jota en ollut ennen kokeillut. Siinä otetaan jokin hetki päivästä, jolloin kokee olevansa hyvin valveilla ja keskitytään ajattelemaan 1) minä 2) tässä 3) nyt näitä toistaen. Minällä etsitään sitä syvempää minää kaikenlaisten naamioiden takaa. Tuon koin henk. koht. vaikeimpana, liekö siksi että olen niin pitkään keskittynyt juuri kahteen jälkimmäiseen. Ensi kokeilujen pohjalta tuntuu, että tuo on jotenkin fokusoivaa verrattuna pelkkään "tässä ja nyt" ajatteluun. Auttaa enemmän jäsentämään sitä, miltä itsestä tuntuu ja mitä oikeastaan siitä hetkestä eteenpäin pitäisi tehdä.

Itse olen tosiaan meditaatiota ja itsetutkiskelua harjoittanut ~10 vuotta, joten en tiedä mikä vaikutus on, jos tuota kokeilee kylmiltään. Jokaisella varmaan vaikutukset ovat yksilölliset, koska ko. meditaatio koskettaa nimenomaan sitä omaa yksilöllisyyttä.

Ylös