Miten introvertin saa osallistumaan?

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.
Hymiöt
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode on Käytössä
[img] on käytössä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat käytössä

Otsikko
   

Voit lisätä yhden tai useamman tiedoston.

Laajenna näkymää Otsikko: Miten introvertin saa osallistumaan?

Re: Miten introvertin saa osallistumaan?

Kirjoittaja -Klovni- » 11.07.2019 22:22

Itselläni osallistumiskynnystä vähentää:
-no ainakin alkuun tieto siitä mihin osallistun :D
-tieto siitä että paikalla ei ole paljon ihmisiä
-tieto siitä että paikalla on vähintään 1 hyvä ystävä
-mahdollisuus poistua milloin tahansa ilman suurempaa numeroa
-rauhallinen ympäristö

Re: Miten introvertin saa osallistumaan?

Kirjoittaja Piiskis » 25.06.2019 15:39

Jotain mukavaa tai mielenkiintoista tekemistä saisi mieluiten liittyä siihen rentoon, jonne pyydetään. Pelkästään kahville meneminen on vähän ahdistavaa, tai ympäripyöreästi juhliin. Ja ulkoilma on parempi kuin sisätilat. Siellä pääsee sitten vetäytymään liiemmin huomiota herättämättä karkuun tarvittaessa.

Re: Miten introvertin saa osallistumaan?

Kirjoittaja härkä » 05.05.2019 19:54

Minusta on toivottavaa, että kutsu illanviettoon tulee hyvissä ajoin, jotta kerkeän sulatella asiaa. Jos tulee tuntia etukäteen ehdotus, että pitäisi lähteä jonnekin ekstrobileisiin sijaan että saisin viettää vapaailtaa rauhassa kotona, niin ensimmäinen reaktio on kieltäytyminen (ellei asiaan liity jotain erikoista syytä, jonka vuoksi haluaisin oikeasti osallistua). Jos olen alussa vastahakoinen, mutta miettimisaikaa on useampi päivä tai viikko, niin saatan loppujen lopuksi järkeillä, että minun kannattaa osallistua "harjoituksen vuoksi."

Re: Miten introvertin saa osallistumaan?

Kirjoittaja Solitary » 07.03.2019 20:59

Minulle osallistumisajatus tuntuu helpoimmalta, jos tapahtuma on kesällä väljässä ulkotilassa. Esim. Metsässä, puistossa tai kesämökillä.
Lautapelit, mölkky, grillailu yms. paineettomat "ohjelmat" hyviä. Ei seuraleikkejä tms..
Jos odotettavissa on rauhallinen/rento/hilpeä tunnelma ja kaikille rittävästi sekä henkistä että fyysistä tilaa, on mukava lähteä mukaan.

Re: Miten introvertin saa osallistumaan?

Kirjoittaja Petra » 05.11.2018 08:54

Kutsu tulla pyörähtämään vain ja ymmärrys ettei tulla vaatimaan pitempää läsnäoloa vaan hyväksytään se lähteminen jos meno ei vastaa akun latausta. Itselläni varmaan olisi noin. Vielä kun ei olisi jotain pukukoodia kun ei ole tullut hankittua mitään sopivaa päälle pantavaa.

Re: Miten introvertin saa osallistumaan?

Kirjoittaja shiri » 04.11.2018 20:43

Haluaisin lisätä, että ei kuitenkaan kannata olettaa, että introvertti ei haluaisi osallistua vaikka tapahtumassa olisikin paljon ihmisiä. Introverteissäkin kun on eroja. Joten ei kuitenkaan kutsumatta kannata jättää. Ehkä kannattaa mielummin painottaa sitä, että introverttikin on toivottu tulemaan paikalle. Joku huonompi-itsetuntoinen introvertti voi jäädä pois pelkästään sen vuoksi, että hänestä tuntuu siltä, että häntä ei toivota paikalle. Toki jotkut introvertit eivät sitten vaan halua osallistua vaikka tilanne olisi mikä, sitä asiaa ei kutsuja todennäköisesti mitenkään voi muuttaa, vaikka kuinka mairittelisi osallistumaan.

Tämä on vain oma kokemukseni, mutta luulen, että introvertit voisivat haluta osallistua mielummin johonkin toiminnalliseen (jos vaan toiminta on itseään miellyttävää), esim. lautapeli-iltoihin, kuin johonkin vapaamuotoiseen tapahtumaan, koska silloin ei ole niin vaikeaa esim. keksiä puhuttavaa kun on se yhteinen tekeminen siinä ja puhumista voi keksiä siihen liittyen.

Re: Miten introvertin saa osallistumaan?

Kirjoittaja Overlord » 17.09.2018 21:17

Kiinnostava kysymys. Tämä tietenkin on taas vain omakohtainen kokemukseni, mutta uskoisin että perusjutut ovat aika samat ainakin ääripään introverteilla. Yksinkertaisimmillaan, mitä isompi ihmisryhmä on kyseessä, sitä nopeammin introvertin henkiset akut tyhjenevät. Äärimmäisen harvat juhlat tai kokoontumiset olen havainnut niin kiinnostaviksi, että ne eivät ole tuntuneet vain henkisen energian tuhlaamiselta.

Itse olen huomannut, että yleensä jo neljä ihmistä yhteensä on liikaa illanviettoon. Kolmestaan voi vielä keskustella syvällisesti asioista (vaikka ei tietenkään yhtä syvällisesti kuin kahden kesken), mutta jo neljällä kiinnostuksenaiheet eivät vain usein täsmää niin hyvin että keskustelu olisi kovin syvällistä tai antoisaa. Juhlissakin parasta on se, kun löytää yhden tai kaksi kiinnostavaa juttukaveria jostain hiljaisesta nurkasta.

Yleistäen, introvertit ottavat harrastuksensa ja kiinnostuksenaiheensa melko vakavasti. Eli niihin liittyviin asioihin henkistä energiaa voi kuluttaa melko paljonkin (esimerkkinä vaikkapa Assemblyt, jossa väittäisin suurimman osan osallistujista olevan ambi-/introvertteja).

Jos haluat muotoilla kutsun niin, että saat varmasti introvertin innostumaan, niin pyydä häntä viettämään aikaa kanssasi ihan kahden kesken jossain rauhallisessa paikassa, vaikkapa harrastaen tai vain jutellen. Mihinkään isompaan porukkaan hän ei edes kutsua halua, ja pahimmillaan kutsusta kieltäytyminen voi jo stressata, kun hän ei halua kuitenkaan pahoittaa kenenkään mieltä.

Miten introvertin saa osallistumaan?

Kirjoittaja Roosa » 17.09.2018 10:10

Miten hieman vetäytyvät ja omiin oloihinsa toisinaan jäävät introvertit saa mukaan yhteiseen illanviettoon tai muuhun tekemiseen? Saako joku tapa pyytää mukaan introvertin kieltäytymään? Millä tavalla pyyntö tulisi esittää, jotta introvertinkin saisi innostumaan? Minkälaiset yhteiset tekemiset innostavat introverttiä, mihin heitä taas on turha pyytää mukaan (tämä on tietenkin myös yksilöllistä)? Kuulisin mielellään ajatuksia sekä miesten että naisten näkökulmasta. :roll:

Ylös