Käytättekö päihteitä?

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.
Hymiöt
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode on Käytössä
[img] on käytössä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat käytössä

Otsikko
   

Voit lisätä yhden tai useamman tiedoston.

Laajenna näkymää Otsikko: Käytättekö päihteitä?

Re: Käytättekö päihteitä?

Kirjoittaja *5852* » 28.07.2020 20:07

Päihteet, ai että... Niin hyviä, mutta niin huonoja omalla tavallaan.
Itse täytän 4 päivän päästä 25v. Ja nyt syksyllä 2020 olisin 2v. polttamatta.
Ihana saavutus. Mutta se ei ole poistanut tupakoinnin himoa kokonaan, ja ei varmasti vielä 10 vuoden päästäkään... sellaista se vain on. TODELLA KOUKUTTAVAA. Mutta 2 vuoden jälkeen se ei silti ole lähelläkään niin vaikeaa olla ajattelematta tai himoamatta tupakkia.
Jokaiselle lopettaminen on erillaista. Jokaisen pitää löytää oma keinonsa ja AIKANSA sille.
Minulle, ensimmäiset 6kk olivat haastavia. Ja itse yritin monesti, monella eri tavalla lopettaa. Ja vihdoin onnistuin. Ja toivotaan ettei se turha tapa palaa takaisin :)
Alkoholi... sen kanssa yritän olla varovainen. Suvussani näyttää olevan alkoholisteja, joten syystäkin pyrin varovaisuuteen. Mutta joskus mieliala... ja elämä... tuntuu vain tarpeeksi paskalta ja alkoholi on se kaveri. Eikä pahemmin ole niitä kavereita, joille jakaa/kertoa asioista, joten alkohoil on se "kaveri". Riippuen miten käytät sitä...se tuo joko mukavuuta tai lisää masentavaa mielialaa. Joka tapauksessa sitten aina seuraavana päivänä ainakin masentaa... :)
Mutta seurassa juominen... joskus se tuntuu mukavalta, joskus ei. Taas kerran riippuu niin introvertin akusta ja mielentilasta.
Useasti huomaan, että juominen itsekseen, hyvää leffaa/sarjaa katsoessa on eniten mieluisaa. Jokainen omalla tavallaan.
Mutta kannustan teitä muitakin kohtuulliseen ja järkevään käyttöön.
Jokaiselle tulee elämässä niitä "heikkoja hetkiä", mutta jokaisella on myös omaa sisäistä voimaa jatkaa eteenpäin. ;)

Re: Käytättekö päihteitä?

Kirjoittaja MaaOnVoimaa » 26.06.2020 20:41

Tekis mieli vetää viinaa, ihan kuin siitä olisi jotain apua, yleensä ei.

Re: Käytättekö päihteitä?

Kirjoittaja Tuan2020 » 21.06.2020 17:12

Olen käyttänyt tupakkaa. Se on myös riippuvuutta aiheuttava lääke. Haluan jättää sen

Re: Käytättekö päihteitä?

Kirjoittaja phuong2020 » 20.06.2020 06:04

Olen nyt 28-vuotias. Tupakoin edelleen nyt, olen nyt tietoinen siitä, mutta tapa, joka sai minut vieläkään luopumaan, tunnen olevani hyvin väsynyt, onko ketään, joka voi lopettaa?

Re: Käytättekö päihteitä?

Kirjoittaja Aarne Muikkuvuori » 12.04.2020 23:08

Sain kiintiön täyteen nuorena, niin alkoholin kuin muidenkin. Kolmekymppisenä aloin rauhoittua ja kun minusta tuli isä jäivät päihteet, kuten myös tupakointi. Joskus maistuu kunnon olut tai viinilasillinen hyvän sapuskan kera. Juhliminen on jäänyt vähiin, tuskin muistan miten niissä käyttäydytään. Pelkkä ajatuskin osallistumisesta juhliin nostaa hien otsaani..

Re: Käytättekö päihteitä?

Kirjoittaja Onneton » 04.04.2020 01:08

Itse olen ollut taipuvainen päihteiden käyttöön osin muuttaakseni persoonallisuuttani hetkellisesti (kännissä), mitä tapahtui paljon etenkin yliopistossa. Nykyisin en käytä enää alkoholia juuri ollenkaan, mutta sen sijaan olen viimeiset pari vuotta käyttänyt opioideja ja rauhoittavia lääkkeitä lähes päivittäin, sillä elämäni on tylsää enkä pääse irti vihaamastani asiakaspalvelutyöstä, joka vie minulta kaikki mehut päivän päätteeksi. Vielä tänäkään päivänä en ymmärrä, miksi hankin tutkinnon kauppakorkeasta, pääaineena kaiken huipuksi markkinointi! :D Noh, nyt saa maksaa kovaa hintaa nuorena tehdyistä valinnoista. Päivä alkaa perinteisesti kahvilla ja röökillä, mutta heti työpäivän päätyttyä on saatava joko buprenorfiinia (Subutex) tai oksikodonia muiden lisukkeiden kera. Ja näillä en vedä siis itseäni varsinaisesti sekaisin, näytän ja kuulostan aivan normaalilta, käyn kaupassa ja koiran kanssa lenkillä; turrutan tällä vain tuskaista oloa. Tiedän toki, että pitäisi vähintäänkin vaihtaa työpaikkaa, mutta tähän ei yksinkertaisesti riitä energiaa.

Re: Käytättekö päihteitä?

Kirjoittaja Dweller86 » 03.04.2020 21:13

Olen aina ollut taipuvainen vetäytymään syrjään ja valitettavasti jo nuorena opin kiertämään tämän eston alkoholilla. Miettikää tilannetta, jossa jo sisaruksille puhuminen on hankalaa, kavereille vielä vaikeampaa puhumattakaan vieraista ihmisistä..
Aluksi kaikki meni hyvin. Pystyin juttelemaan ihmisille ja saamaan uusia kontakteja. Pystyäkseni tähän join aina vain suurempia määriä, mikä on johtanut jopa käytöshäiriöihin. Huumeista olen kokeillut ainoastaan höpöheinää jonka ainoa vaikutus on ilmavaivat ja ehkä lievä hyvin lyhytaikainen puheliaisuus.
Olen suorittanut ammattikoulun ja yliopiston, joista jälkimmäinen oli kyllä vaikeaa.
Ei kurssien osalta sinällään mutta se ettei pysty ottamaan yhteyttä kehenkään sai minut yrittämään kaikkea itse ilman apua, joka johti lopulta huonoihin arvosanoihin ja sittemmin pidentyneisiin opiskeluihin. Ei siinä sen kummempia. Ilman alkoholia olisin täysin syrjäytynyt ja en olisi koskaan tavannut vaimoani ja saanut kolmea ihanaa lasta elämääni.
Vaikka päihteet ovat haitallisia yleisesti niin kyllä niistä on apua ainakin itselleni. Työelämä ei ole kyllä täysin onnistunut sillä huonot arvosanat vaikuttavat liiankin paljon alkkuvalintoihin ja jos ongelmana on juurikin se että ei pysty kohtaamaan uusia ihmisiä niin työpaikat jäävät tasolle "valitettavasti valinta ei kohdistunut juuri sinuun" ja lauseen vaihteluihin. Alkoholissa sekin on mielenkiintoista etten halua juoda itseäni humalaan asti (usein juon, painostus) mutta en pysty kohtaamaan ihmisiä noin vain.
En usko olevani ainoa jolla on sama ongelma.

Re: Käytättekö päihteitä?

Kirjoittaja -P. » 26.03.2020 19:50

Olen aina ollut introverttiuteen taipuvainen, mutta ekstrovertimpikin puoli on löytynyt, jos seura on ollut kiinnostavaa. Teininä 90-luvun loppupuolisko oli yhtä huumeiden viihdekäyttöä ja kaveripiiriin kuului kymmeniä henkilöitä. Armeijaan astumisen lähestyessä nyt 20v sitten oli tehtävä valinta. Menen inttiin ja lopetan kaikkien huumeiden käytön tai jatkan käyttöä ja jätän intin väliin. Ymmärsin, että valinta määrää loppuelämän suunnan ja valitsin intin.

Huumeiden käytön lopettamisen jälkeen katosi koko kaveripiiri. Yhtä lapsuudenkaveria lukuunottamatta, joka huumeet lopetettuaan päätyi kodittomaksi alkoholistiksi ja on nykyään halvaantunut. Itse erakoiduin täysin ja kärsin siitä psyykkisestikin. Minusta kasvoi elämään tylsistynyt flegmaatikko, joka ei ole kyennyt muodostamaan edes seurustelusuhteita sen jälkeen. Valitsinko väärän polun, ehkä.

Suoritin kuitenkin viimeiset amiksen kurssit ja opiskelin sen jälkeen elektroniikkainsinööriksi. AMK:ssa oli joitakin hyviä ryyppykavereita, mutta montaa vuotta ei säilyneet nekään suhteet.
Työelämässä tullut ja mennyt monia ystävyyksiä ja nekin ystävyydet, jotka tällä hetkellä näyttävät vahvoilta todennäköisesti kyllä loppuvat heti, jos työnantaja vaihtuu.

Joka tapauksessa olen kasvanut jo sen verran yksin oloon, että viimeiset 2 viikkoa, jotka olen epidemian takia tehnyt etätöitä tapaamatta ketään kasvokkain on ollut tähän asti yhtä juhlaa. Ymmärrän kuitenkin aikaisemmista kokemuksista, että monelle tällainen eristäytyminen voi oikeasti olla kova paikka.

Ammatikouluaikana liikunnanopettaja, Jokerilegenda Henry L, pakotti kerran tämän liikuntatunneista kiinnostumattoman (budoka)retkun kokeilemaan samanlaista meditaatiota, jota oli itse tehnyt pelaajauransa aikana ennen jokaista matsia. Tällä pakotetulla meditaatiokokeilulla oli yllättävän vahva vaikutus ja jatkoin samanlaista samatha-tyylistä meditaatioharjoitusta itsekseni vielä muutaman vuoden sen jälkeen. Jossakin vaiheessa AMK-opiskelujen ja muiden kiireiden ohella se kuitenkin unohtui.

Joskus 10v sitten elämänhalu alkoi loppua, mutta päätin antaa meditaatioharjoitukselle vielä mahdollisuuden. Tutustuin Theravda buddhalaisuuden oppeihin ihmismielen erilaisista kiemuroista ja vipassana-meditaation eri muotoihin. Nämä asiat toimivat itselleni ja ovat pitäneet minut suht järjissäni, yhteiskunnan toimivana tuottavana palasena viimeiset 10v.

Olutta menee edelleen. Toivon, että voisin joskus olla absolutisti. Muutama päivä menee vielä helposti ilman, mutta sen jälkeen tulee fyysisesti sairas olo. Voi olla pelkkää psyykkistäkin riippuvuutta, mutta oireet ovat todellisia ja vetävät kropan sekaisin.

Tämä Covid niin tilanne niin paha kuin se monissa maissa jo onkin, niin tarjoaa kuitenkin terveellisen mahdollisuuden itsetutkiskeluun.

Re: Käytättekö päihteitä?

Kirjoittaja Piiskis » 10.03.2020 20:22

Kahvia juon aivan liikaa. Sitä menee aina vähintään litra päivässä.

Alkoholinkäyttö on vähentynyt vuosien myötä. Enää lähinnä ruokajuomana menee viini tai joku olut silloin tällöin, ja humalaan asti en juo enää oikeastaan koskaan. Joskus tuli enemmänkin otettua, kun aloitti, mutta se oli silloin ja nyt on nyt. Nykyään inhoan tunnetta, kun en enää ole kontrollissa itsestäni kunnolla, ja myös sitä, että alkoholi vie mahdollisuuteni esimerkiksi nostaa kytkintä ja vain ilman kenenkään apua poistua omalla autolla jostakin tilaisuudesta, jossa en enää halua olla.

Muita päihteitä en sitten käytäkään.

Re: Käytättekö päihteitä?

Kirjoittaja daffyduck » 15.09.2019 01:56

Meikähän on siis kunnon hampuusi verrattuna keskiverto-vastaajaan. Alkoholia on tullut kiskottua helposti useamman ihmiselämän tarpeisiin (ensikännit viinalla kypsän 13 v. ikäisenä. Kyllä sitä voi olla ihminen tyhmä.), mutta senkin kanssa tulee nykyään otettua rauhallisemmin ja yökerhoissa käynti on jäänyt lähes kokonaan. Johonkin väliin olin kuitenkin yökerhossa töissä 3-4 yönä viikosta ja (sen seurauksena) tukevasti humalassa ne loput. Mitään viikkojen juoppoputkia ei tullut kuitenkaan harrastettua. Neljä iltaa putkeen taitaa olla pisin jakso, kun kävin kesälomalla moikkaamassa ihmisiä toisessa kaupungissa. Puolustuksekseni en tuohon aikaan vielä hahmottanut olevani introvertti. Paikallisessa olutmestassa käyn 1-2 kertaa kuussa katsastamassa tarjonnan. Muutoin olen pyrkinyt siirtymään kotona/jonkun kaverin kämpillä suoritettuun nautiskeluun, jos moiseen tulee sorruttua.

Kukaan muu ei tunnustanut kovin kummoista päihdehistoriaa (oli siellä vissiin pari satunnaispössyttelijää), mutta meikä voi myöntää rehdisti, että miedot päihteet maistuvat oikein hyvin. Taikasienet ovat ehdottomasti henkilökohtainen TOP1 päihde ja yksi parhaista asioista joita olen kohdannut, vaikka vaativatkin eri tavalla pohtimista sen suhteen milloin niitä haluaa ja voi nauttia. Niiden kanssa olen kokenut mahtavan intensiivistä itsetutkiskelua ja asioiden tajuamista sekä parhaat kahden ihmisen bileet ikinä. Kannabis aiheuttaa paljon miedomman kokemuksen, mutta sitä taas voi nauttia paljon vapaammin kuin sieniä. Pilveä tulee polteltua lähes viikottain, joskus useamminkin, mutta viimeisimmästä sienitee-sessiosta on useampi vuosi. Se tosin johtuu lähinnä vain laiskuudesta aiheen suhteen.

Muita päihteitä/huimausaineita (lähinnä piriä tai lääkkeitä) on vuosien aikana tarjottu, mutta en ole kokenut tarvetta. Riittänyt ihan hyvin, kun katsonut ja kuunnellut vierestä jengin tyhmäilyä. LSD saattaisi kiinnostaa sopivan tilaisuuden tullen, mutta sen kanssa olisi samanmoista säätöä kuin sienien nauttimisessa. Kahvista en ole koskaan perustanut toisin kuin teestä, tupakointi on käytännössä olematonta (sitä menee pilven seassa pieniä määriä), ja sokerinkin pyrin pitämään kurissa.

Ylös