työuupumus ja introversio, masennus?

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.
Hymiöt
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode on Käytössä
[img] on käytössä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat käytössä

Otsikko
   

Voit lisätä yhden tai useamman tiedoston.

Laajenna näkymää Otsikko: työuupumus ja introversio, masennus?

Re: työuupumus ja introversio, masennus?

Kirjoittaja IntroPimu » 04.02.2019 15:11

Hei vaan kaikille!
Olen uusi täällä mutta luettuani viestejänne koin oloni niin helpottuneeksi. En siis ole ongelmineni yksin vaan minulla on näköjään kohtalontovereita.
Sosiaaliset tilanteet ja paljonpuhuvat ihmiset ahdistavat minua. Töissä kärsin siitä paljon. Kun koitan jutella jonkun kollegani kanssa nii aina siihen tulee joku kolmas puhumaan kanssa ja sitten joudun ihan ulapalle ja jään ulkopuoliseksi keskustelusta. Tunnen masentuneisuutta ja häpeän tunteita sisälläni. Koen olevani niin paljon enemmän omalla maallani kun netissä tutustun johonkin mukavaan ihmiseen ja saan rauhassa kirjoitella niitä näitä.
Seurustelusuhteitakin on ollut vaikea luoda vaikka olen jo 35 vuotta ja omasta mielestäni aika vetävännäköinen nainen. Olen koittanut suurimman osan netin deittisivuista mutta suurin osa on saanut minut pettymään. Hörhöjä ja törkeyksien ehdottajia. Toki monet ehdoitukset olisin mielelläni valmis toteuttamaan sillä olen aika seksinhimoinen nainen mutta suoraan ensimmäisessä viestissä ehdottelu sammuttaa mielenkiintoni heti. Osa sivuista on ollut ihan mukaviakin varsinkin yksi missä vietän aikaaa päivittäin(ja liikaa myös öisinkin;)) Ei kait täällä saa mitään mainostaa mutta haluaisin näyttää itsestäni lisää nyt kun löysin kaltaisiani ihmisiä. Minun profiilini on täällä
https://taaboo.club/#/public/YG233BJZ00gQ9m
Jos jotakin teistä kiinnostaa niin rohkeasti kokeillaan vaan tutustua. Ja jos ei niin ei se maailmaa kaada ja toivotan kaikille mukavaa jatkoa.
Milla

Re: työuupumus ja introversio, masennus?

Kirjoittaja Deluminator » 04.02.2019 12:51

Meillä on hiljaisia työtiloja, mutta niissä on 6-12 henkeä kerralla, joten häiriötön ei ole sekään kun ihmiset juoksevat ovesta ulos ja sisään omia aikojaan. Hiljainen työtila voi olla toimiva ratkaisu. Mun tiimi on liian sosiaalinen mun luonteelle, oon ainoa joka istuu hiljaisessa huoneessa ja kaikki viestinvaihto toimii avotilassa huikaten, ei voida sit tiedottaa sähköpostilla joten jään paitsi tiedonannosta hiljaisessa tilassa istuessani.

Re: työuupumus ja introversio, masennus?

Kirjoittaja 1puskamies » 09.01.2019 14:18

Kokemusta on. Olen rimpuillut avokonttorissa teknisen asiantuntijan tehtävissä kahdeksantoista vuotta. Minulla on kuulosuojaimet, vaimentavat kuulokkeet ja valetut korvatulpat mutta mikään niistä ei ole ratkaisua tuonut ongelmaan (että se keskittyminen katkeaa kun siihen tullaan lähimaastoon höpöttämään, se vie voimia ja lopulta olen niin uupunut ettei työnteosta tule mitään). Nyt sain puhuttua hiljaisen huoneen jonne voin vetäytyä vaativien hommien kanssa ja täytyy sanoa että stressitasot laski valtavasti ja jälkeä alkoi syntyä. Näyttää siltä että vasta kun ne äänen aiheuttajat häviää näköpiiristä niin tulee työrauha. Vielä kun saisin ihan oman työhuoneen. Triviaalia päivittäistyötä taustamelu ei haittaa minulla mutta heti kun pitää ratkoa ongelma kiireesti tai opiskella uutta niin taustamelu tekee siitä liki mahdotonta ja vie voimat.

Käyn terapiassa keskivaikean masennuksen takia joka näkyy elämänhalun puutteena ja siten että väsyn työpäivän aikana niin että työnteko kuuden tunnin jälkeen on hyödytöntä. Se näyttäisi olevan se hälinä joka vie voimat, joka ajaa masennukseen koska tuntuu ettei maailmasta löydy minulle sopivaa paikkaa. Ei se ole kaiken kattava selitys elämäni ongelmiin mutta jos tuon asian saisi ratkeamaan niin se olisi suuri voitto.

Nyt kun olen tunnistanut tämän introverttiyteni ja lakannut syyttämästä itseäni huonoksi kun en vaan pärjää samoissa olosuhteissa joissa extrovertit porskuttaa niin pelkästään tietokin on jo helpottanut oloani merkittävästi.

KELA osallistuu terapiani kustannuksiin koska masennus uhkaa selkeästi työkykyäni. Nyt pitääkin kysyä että kannattaisiko KELAn ennemmin panostaa siihen että introvertti saisi tarpeitaan vastaavan työympärstön ettei tarvitse terapiassa parantaa ongelmia jotka johtuvat sopimattomasta työympäristöstä? Tilanne on minusta järjetön.

IMHO: introverttien tulee yhdistää voimansa ja alkaa vaatia työpaikoille hiljaisia työhuoneita. Jos meitä on kerran kolmannes väestöstä niin sehän tekee pari miljoonaa. Kansalaisaloite tarvitsee 50000 allekirjoitusta joten kannatuksen kerääminen pitäisi olla teoriassa aika läpihuutojuttu. Ja meidän tulee vaatia muutoksia ponnekkaasti, yhdessä. Muuten mitään muutosta ei tule tapahtumaan koska ei tämä ongelma satu extrovertteihin.

Re: työuupumus ja introversio, masennus?

Kirjoittaja pelletti » 11.01.2018 14:49

kyllä, kokemusta on. minäkin työssä projektipäällikkönä. työasiat kyllä menevät ihan ok, mutta voi jestas ne epäviralliset pälpätystilanteet kuten työpaikkaruokailut- tai kahvittelut > aivan painajaismaista. en jotenkin kerta kaikkiaan "osaa" puhua pehmoisia ja pysyä keskusteluvirrassa.

ja jään hautomaan aika paljon asioita sekä kuormitun ryhmätilanteissa. yksi paha burnout uralla, olin silloin melkein vuoden "telakalla" työttömänä.

Re: työuupumus ja introversio, masennus?

Kirjoittaja Vieras » 13.11.2017 13:37

Olin aiemmin töissä kunnalla lähihoitajan tehtävissä. Työpäivät oli todella rankkoja, lähinnä henkisesti koska jatkuvasti piti antaa itsestään niin paljon ja keskustella aktiivisesti.
Teinkin muutama vuosi sitten päätöksen ryhtyä yrittäjäksi helpottaakseni omaa oloani ja tämä ollut yksi lottovoitto. Ainoa kauhuskenaarioni on, että joutuisin palaamaan jostain syystä takaisin isoihin työyhteisöihin koska luulen, etten selviytyisi siitä oikeasti millään.

Re: työuupumus ja introversio, masennus?

Kirjoittaja intro90 » 12.11.2017 09:29

Juu, koiraa minäkin olen ajatellut. Yksin asuvana saisi seuraa ja olisi pakko ulkoilla muutaman kerran päivässä.
Toisaalta myös perhepäivähoitajan työtä olen ajatellut, koska lasten kanssa tykkään tehdä töitä, mutta päiväkotiympäristö ei sovi minulle. Tällä hetkellä teen töitä lasten omassa kodissa. Sekin on parempi kuin päiväkoti. Toisaalta perhe on iso niin sekin tuo omat haasteensa. Tämän hetkinen sopimus on toukokuun loppuun. Toivotaan, että sen jälkeen olen taas viisaampi mitä elämässäni haluan :)

Re: työuupumus ja introversio, masennus?

Kirjoittaja Petra » 12.11.2017 07:09

Minähän vaihdoin työpaikkaa enkä enää ole palvelutalossa (töissä ei asumassa) vaan kierrän ihmisten kotona. Se on työnä vähemmän raastavaa mutta nyt kun lomaa ei ole ollut mitä pitää ja toisaalta uutta asiaa tulee koko ajan ja on pitänyt perehtyä toiseenkin tiimiin asiakkaineen kaikkineen, tunnen uupumusta tässäkin hommassa.

Pitäisi ottaa palkatonta mutta sijaisena en henno sillä vuodenvaihteen jälkeen saattaa tulla työttömyyttä joten on ensin sinne asti sinniteltävä jotenkin.

Lisäksi tuo koiran kanssa metsässä kulkeminen on minullakin tärkeää eikä se talvisin enää olekaan niin helppoa kun pitää löytää uusia paikkoja kulkea koiran kanssa sillä hiihtohullut vievät laduillaan normipaikkani.

Onneksi täällä pohjoisessakaan ei ole juuri nyt lunta maassa vaikka nyt on luvattu taas satavaksi. Yritettävä tänään päästä ehkä viimeisen kerran lähellä olevaan metsään kävelemään.

Mutta tunnen nyt tosiaan uupumuksen merkit itsessäni ja tämä vuodenaika on haasteellisin aika keksiä mikä auttaa.

Re: työuupumus ja introversio, masennus?

Kirjoittaja intro90 » 11.11.2017 18:54

Täällä ihan samoja fiiliksiä. Sosiaalialalla ollut tällä hetkellä 6 vuotta. Tuntuu, että paukut ei riitä muuhun kuin työpäivään. Vapaa-aika menee sitten yksin palautumiseen, että jaksaa taas seuraavan työpäivän. Tuntuu, että elämä on pelkkää työntekoa. Oma elämä jää elämättä. Haluan elämältäni jotain muuta. Kun vaan löytäisi sen oman paikan työelämässä, niin että jäisi sitä energiaa myös elää elämää. Ja ikää 27-vuotta. No kai minulla on vielä aikaa löytää se oma paikka tässä maailmassa. Tuntuu vain olevan meille introverteille niin paljon vaikeampaa kuin ekstroverteille.

Re: työuupumus ja introversio, masennus?

Kirjoittaja asta » 21.09.2016 14:05

Täällä myös yksi uupunut. Pidän työstäni mutta äänekkäästi puheliaat työtoverit rasittavat todella.
Joskus henkinen väsyminen on verrattavissa masennukseen. Jaksamista helpottaa työpäivän jälkeen
kävely metsässä koiran kanssa. Ei tarvitse puhua eikä kuunnella...

Re: työuupumus ja introversio, masennus?

Kirjoittaja Helena » 20.09.2016 09:21

Nytpä löytyi mulle sopiva keskustelufoorumi :) Oikein ääneen naurahdin yksikseni kun luin miten muutkin haluavat kellarihuoneeseen yksin työskentelemään :D Todellakin työ alkaa tuntua ylivoimaiselta n.40 vuoden melun ja tiimityön jälkeen!Ilmeisesti iän karttuminen ja mummokuume vaan pahentavat tilannetta :oops:

Ylös