MBTI-tyyppinne?

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.
Hymiöt
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode on Käytössä
[img] on käytössä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat käytössä

Otsikko
   

Voit lisätä yhden tai useamman tiedoston.

Laajenna näkymää Otsikko: MBTI-tyyppinne?

Re: MBTI-tyyppinne?

Kirjoittaja Mara » 02.07.2019 15:02

Intp, sopii mielestäni aika hyvin :D olen aikamoinen introvertti, ja testin tulokset saivat sen aivan oikein.

Introversion 94%
iNtuition 60%
Thinking 74%
Perceiving 61%

Re: MBTI-tyyppinne?

Kirjoittaja Andras » 01.11.2016 23:44

Itse olen: intuitive introvert + thinking extrovert. MBTI tulkistee sen virheellisesti INTJ:ksi. Mutta oikeasti se on kylläkin Introvert Intuitive Thinking Perceiver. Koska intuitio on perceiving funktio, ei judging funktio. Suurin osa INTJ:n MBTI-testistä saavia on oikeasti: thinking introvert + intuitive extrovert.

Tuon voi ajatella vaikka niin, että aivojeni käyttöjärjestelmä on intuitiivisesti introvertti ja se ajaa useimmiten ekstrovertisti ajattelevia ohjelmia.

Introvertti intuitio on kaikista vaikein selittää, koska se on hyvin persoonallinen. Mutta se kerää alitajuisesti kaikista mahdollisista lähteistä tulevaa informaatiota, löytää yhä paisuvasti näiden (vailla selvää logiikkaa olevia) yhteyksiä syvälliseksi ja laajaksi mutta epätäsmälliseksi holistiseksi visioksi todellisuudesta. Jung on sanonut: intuitiivisen introvertin elämä on kaikista mielenkiintoisinta, mutta samalla se on kaikista raskainta ja vaikeinta.

Ekstrovertti ajattelu on fakta-pohjaista, suorittavaa ja tavoitteellista. Sen toimintaan kuuluu se fakta-tiedon kerääminen että sen rationaalinen käsittely.

Tätä yhdistelmää kuvaa Warren Buffetin sanonta:"parempi olla suunnilleen oikeassa, kuin täsmälleen väärässä" :)

Re: MBTI-tyyppinne?

Kirjoittaja Andras » 01.11.2016 23:18

Mörkö kirjoitti:Kuva

Tämä on siis yhdysvaltalaisesta tutkimuksesta, mutta pistää mietityttämään, että onko jokin persoonallisuustyyppi muita hanakampi etsimään tietoa itsestään.
Nimenomaan. Yleisesti yleisimmät introvertit persoonallisuustyypit ovat miehillä istp ja istj, naisilla isfp ja isfj. Harvinaisin on infj-mies.

Suomessa istp on todennäköisesti miesten yleisin personaallisuustyyppi, se vastaa jokseenkin käsitystä tavallisesta Suomalaisesta miehestä.

Re: MBTI-tyyppinne?

Kirjoittaja zerkalo » 02.06.2016 03:41

INFJ on tullut tulokseksi useista samankaltaisista testeistä. Joskus aiemmin olen tosin saanut usein tulokseksi ISFJ, mutta tyyppien kuvauksia luettuani kuvaa INFJ-tyyppi minua parhaiten. ISFJ-tulokseen oletan vaikuttaneen kasvatukseni, joka suosi enemmän käytännöllisiä taitoja kuin teoriaa, ISFJ-tyyppien ollessa käsittääkseni käytännöllisiä henkilöitä. Minä taas olen tosiasiassa suuntautunut enemmän teorioiden maailmaan, filosofia oli yksi lempiaineistani lukiossa.

Re: MBTI-tyyppinne?

Kirjoittaja Sluga » 28.04.2016 12:14

Hmm... mä hetki sitten vastasin tähän, mutta ei näytä tulleen? Outoa! :o

Oon tehnyt testin neljä kertaa aikojen saatossa, joista kolme kertaa enkuksi ja kerran suomeksi. Joka kerta tulos on ollut INFJ.

Introvert 75%
Intuitive 25%
Feeling 9%
Judging 53%

Tää sopii kyllä kuin nenä päähän. On jopa hieman pelottavaa kuinka tarkka kuvaus on. Toisaalta on aina kiva saada uutta analysoitavaa ja uusia näkökulmia tai selittäviä asioita itsestä. :)

Re: MBTI-tyyppinne?

Kirjoittaja Jokiska » 12.03.2016 20:24

Edelliseen piti tietenkin laittaa 15% ja yli 80 vastausta.....

Re: MBTI-tyyppinne?

Kirjoittaja Jokiska » 12.03.2016 20:22

INFJ
Mielenkiintoista että englanninkielisillä sivuilla sanotaan tämän tyypin olevan erittäin harvinainen, vain n. 1% väestöstä edustaa tätä. Ja täällä olevassa kyselyssä se on 3. yleisin yli 80%. Onko niin, että tämän tyypin edustajat ovat aktiivisempia osallistumaan, ja siksi prosentuaalisesti näyttää suurelta joukolta? Tai onko tämä ihan suomalainen ominaisuus?

Re: MBTI-tyyppinne?

Kirjoittaja Helmi » 10.03.2016 23:34

^Näinhän se on. Monella tuntuu tulos muuttuvan elämäntilanteen mukaan ja riippuu tietenkin myös eri asioiden painottamisesta, mihin luokkaan itsensä kategorioi. Eipä sillä, jos kokee tuloksesta jotain apua olevan itsensä ymmärtämisessä, niin mitäpä sitä moittimaankaan. :D

Re: MBTI-tyyppinne?

Kirjoittaja Pelle Grino » 10.03.2016 16:12

INTP tuli tyypikseni tällä kertaa. Muitakin tuloksia olen testistä aikaisemmilla kerroilla saanut, vaikka i-kirjaimella toki ovat kaikki alkaneet. Mutta muuten on vaihtelu ollut melkoista. Enemmän tai vähemmän huuhaatahan tämä koko testi tietysti onkin.

Re: MBTI-tyyppinne?

Kirjoittaja Helmi » 10.03.2016 13:57

Useimmiten olen noista kyselyistä saanut tulokseksi INFP:n, mikä varmaan melko hyvin sopiikin minuun. Aika lähellä tuntuu olevan myös ISFP ja sainpa tulokseksi kerran INTP:nkin. :ugeek:

Ylös