työuupumus ja introversio, masennus?

Mitä tahansa yleistä, jolle ei ole omaa aluettansa.
1puskamies
Viestit: 1
Liittynyt: 09.01.2019 11:57
Paikkakunta: ESPOO
Viesti:

Re: työuupumus ja introversio, masennus?

Viesti Kirjoittaja 1puskamies » 09.01.2019 14:18

Kokemusta on. Olen rimpuillut avokonttorissa teknisen asiantuntijan tehtävissä kahdeksantoista vuotta. Minulla on kuulosuojaimet, vaimentavat kuulokkeet ja valetut korvatulpat mutta mikään niistä ei ole ratkaisua tuonut ongelmaan (että se keskittyminen katkeaa kun siihen tullaan lähimaastoon höpöttämään, se vie voimia ja lopulta olen niin uupunut ettei työnteosta tule mitään). Nyt sain puhuttua hiljaisen huoneen jonne voin vetäytyä vaativien hommien kanssa ja täytyy sanoa että stressitasot laski valtavasti ja jälkeä alkoi syntyä. Näyttää siltä että vasta kun ne äänen aiheuttajat häviää näköpiiristä niin tulee työrauha. Vielä kun saisin ihan oman työhuoneen. Triviaalia päivittäistyötä taustamelu ei haittaa minulla mutta heti kun pitää ratkoa ongelma kiireesti tai opiskella uutta niin taustamelu tekee siitä liki mahdotonta ja vie voimat.

Käyn terapiassa keskivaikean masennuksen takia joka näkyy elämänhalun puutteena ja siten että väsyn työpäivän aikana niin että työnteko kuuden tunnin jälkeen on hyödytöntä. Se näyttäisi olevan se hälinä joka vie voimat, joka ajaa masennukseen koska tuntuu ettei maailmasta löydy minulle sopivaa paikkaa. Ei se ole kaiken kattava selitys elämäni ongelmiin mutta jos tuon asian saisi ratkeamaan niin se olisi suuri voitto.

Nyt kun olen tunnistanut tämän introverttiyteni ja lakannut syyttämästä itseäni huonoksi kun en vaan pärjää samoissa olosuhteissa joissa extrovertit porskuttaa niin pelkästään tietokin on jo helpottanut oloani merkittävästi.

KELA osallistuu terapiani kustannuksiin koska masennus uhkaa selkeästi työkykyäni. Nyt pitääkin kysyä että kannattaisiko KELAn ennemmin panostaa siihen että introvertti saisi tarpeitaan vastaavan työympärstön ettei tarvitse terapiassa parantaa ongelmia jotka johtuvat sopimattomasta työympäristöstä? Tilanne on minusta järjetön.

IMHO: introverttien tulee yhdistää voimansa ja alkaa vaatia työpaikoille hiljaisia työhuoneita. Jos meitä on kerran kolmannes väestöstä niin sehän tekee pari miljoonaa. Kansalaisaloite tarvitsee 50000 allekirjoitusta joten kannatuksen kerääminen pitäisi olla teoriassa aika läpihuutojuttu. Ja meidän tulee vaatia muutoksia ponnekkaasti, yhdessä. Muuten mitään muutosta ei tule tapahtumaan koska ei tämä ongelma satu extrovertteihin.

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija