Työelämä: Suhtautuminen introverttinaiseen ja -mieheen?

Tarinoita siitä, millaista on olla introvertti ekstroverttien maailmassa.
IC85
Viestit: 20
Liittynyt: 01.05.2016 00:29
Viesti:

Työelämä: Suhtautuminen introverttinaiseen ja -mieheen?

Viesti Kirjoittaja IC85 » 02.05.2016 18:06

Millaisia suhtautumisia olette huomanneet?

Nainen: Tyhmä, nirppanokka, ujo, syrjäänvetäytyvä, "ei osaa keskustella muiden kanssa", hissukka

Mies: asiantuntija-ainesta

:?:

:geek:
ISTJ-t

Kahvipapu
Viestit: 17
Liittynyt: 05.02.2016 21:58
Viesti:

Re: Työelämä: Suhtautuminen introverttinaiseen ja -mieheen?

Viesti Kirjoittaja Kahvipapu » 17.07.2016 21:57

Minua on sanottu ainakin ujoksi ja viisaaksi. Luultavasti jotkut pitävät myös vähän yksinkertaisena ja tylsänä, kun en paljoa puhu.

Avatar
Helmi
Viestit: 21
Liittynyt: 03.03.2016 21:29
Paikkakunta: Uusimaa
Viesti:

Re: Työelämä: Suhtautuminen introverttinaiseen ja -mieheen?

Viesti Kirjoittaja Helmi » 30.07.2016 15:08

Kahvipapu kirjoitti:Minua on sanottu ainakin ujoksi ja viisaaksi. Luultavasti jotkut pitävät myös vähän yksinkertaisena ja tylsänä, kun en paljoa puhu.
Voin yhtyä tähän kommenttiin. Mutta silloin, kun sen vähän mitä puhuu, puhuu kivenkovaa asiaa, on jo aika vahvoilla. :mrgreen:

Introvertin naisen pitää ehkä hieman enemmän todistaa pätevyyttään kuin yhtä introvertin miehen, mutta niinhän se taitaa olla sukupuolten välillä joka tapauksessa, intro-/ekstrotaipumuksista riippumatta...

Petra
Viestit: 92
Liittynyt: 18.08.2016 07:46
Viesti:

Re: Työelämä: Suhtautuminen introverttinaiseen ja -mieheen?

Viesti Kirjoittaja Petra » 21.09.2016 16:34

Ennen kun pyrin olemaan sovinnainen ja käyttäytymään muita miellyttääkseni, minua saatettiin pitää hiljaisena ja niin edelleen.

Todellisuudessa olen nyt sitä mitä olen ilman tarkkuussäätöä. Olen suorapuheinen ja siitä ei pidetä. Eikä siitäkään etten katso telkkarista sitä mitä muut. Kuuntele sitä musiikkia kuin muut.

Sellainen olen ollut tosin aina. Marginaaliryhmään kuuluva mutta peittänyt sitä koska en halua loukata. Tekeytyä toisten silmissä jotenkin hienommaksi musiikkimaullani. Huoh.

Nyt kun sanon suorat sanat ja näytän että erimieltä tästäkin.... minut ajetaan ulkopuoliseksi. Ja kun muutenkin olen väsynyt työpaikassani jatkuviin vedätyksiin työilmapiirin heikennyksineen, huomaan että olen nyt uupumassa turhautuneena siihen että merkityksellisen työnkin (hoitoala) voi tappaa small talkilla totaalisesti.

Turhautunut ja kyynistynyt introvertti on kaikkea muuta kuin työyhteisön neuvonantaja.

Intro25

Re: Työelämä: Suhtautuminen introverttinaiseen ja -mieheen?

Viesti Kirjoittaja Intro25 » 07.10.2018 12:51

Olen itse naisvaltaisella hoitoalalla, ja olen introvertti. Työkaverit pitävät minusta ja sanovat että kanssani on helppo olla ja työskennellä. Saan usein kehuja rauhallisuudestani ja sellaisesta ”hiljaisesta itsevarmuudesta”. En puhu turhia ja jos puhun niin ihmiset kyllä kuuntelevat ja ovat aidosti kiinnostuneita. Olen kyllä myös hyväntuulinen ja kiltti kaikille, vaikkakin introverttiys huokuu töissä. Työkaverit ovat hyvin työhönsä sitoutuneita, joten onneksi meillä riittää oikeaa asiaa työstä.

Huomaan olevani erilainen ja introvertti jos ihmiset innostuvat puhumaan omista asioista, silloin pysyn juurikin hiljaa mutta työkaverit ei onneksi oo siitä motkotellut. En viihdy pikkujouluissa ja jos tulen, olen niissä hiljaa. Myös jotkut omaiset tulevat välillä hoitajien kahvipöytään juttelemaan smalltalkkia ja sitten huomaavat, että tosta hoitajasta ei kyllä saa mitään irti työn ulkopuolisista asioista.

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija