Introvertit työelämässä -Pro gradu -tutkiel. kirjoituspyyntö

Tarinoita siitä, millaista on olla introvertti ekstroverttien maailmassa.
anntikk
Viestit: 2
Liittynyt: 26.06.2015 13:11
Viesti:

Introvertit työelämässä -Pro gradu -tutkiel. kirjoituspyyntö

Viesti Kirjoittaja anntikk » 26.06.2015 13:22

Kirjoituspyyntö: Introverttinä työelämässä

Olen Jyväskylän yliopiston yhteiskuntapolitiikan maisteriopiskelija ja teen pro gradu -tutkielmaani aiheenaan introvertit työelämässä. Aihe kiinnostaa minua, koska nykypäivän yhteiskunnassa ja työelämässä painotetaan ekstroverttiutta – aktiivisena ja ulospäinsuuntautuneena pärjäät ja olet haluttua työvoimaa. Entä jos oletkin itsekseen viihtyvä, hiljainen introvertti? Tarkastelen nykypäivän työelämää introverttien näkökulmasta. Mielenkiinnon kohteena on millaiseksi introvertit kokevat työelämän, sinne pääsemisen ja siellä toimimisen. Lisäksi olen kiinnostunut siitä, millaista hyötyä introverttiudesta kenties on työelämässä? Vai kohtaavatko introvertit työelämässä pikemmin haasteita tai ongelmia, jotka johtuvat heidän persoonallisuudenpiirteestään?

Tutkimukseen voivat osallistua sukupuoleen ja ikään katsomatta kaikki itsensä introverteiksi tunnistavat ihmiset – oleellista on Sinun kokemuksesi työelämästä introvertin näkökulmasta. Voit olla vasta työelämään siirtynyt, työelämässä jo pidempään ollut, sinne parhaillaan pyrkimässä tai vaikkapa eläkkeellä. Kertomalla oman tarinasi, voit olla tuottamassa tärkeää tutkimustietoa aiheesta. Kirjoita vapaamuotoinen, kerronnallinen tarina kokemuksistasi. Saat itse päättää mitä ja miten kerrot. Voit esimerkiksi pohtia onko introverttius vaikuttanut ammatinvalintaasi, työllistymiseesi, työstä suoriutumiseesi, työtapoihisi tai asemaasi työyhteisön jäsenenä.

Kaiken saamani materiaalin käsittelen anonyymisti ja luottamuksellisesti, sekä noudatan tutkimuksen tekemisen eettisiä periaatteita kaikissa tutkimukseni vaiheissa. Lähetä vapaamuotoinen tarinasi sähköpostiosoitteeseen anntikk15@gmail.com. Otan kirjoituksia vastaan 31.8.2015 saakka.

Tavoitteenani on saada tutkielma valmiiksi vuoden 2015 loppuun mennessä. Työn ohjaajana toimii professori Tiina Silvasti Jyväskylän yliopistosta.

Kiitos paljon avustasi! :)

Ystävällisin terveisin,
Anni Tikkanen

anntikk
Viestit: 2
Liittynyt: 26.06.2015 13:11
Viesti:

Re: Introvertit työelämässä -Pro gradu -tutkiel. kirjoituspy

Viesti Kirjoittaja anntikk » 27.06.2015 10:15

Lisään vielä, että kerron totta kai tutkielmasta mielelläni lisää ja vastailen kysymyksiin, jos jokin asia sattuisi mietityttämään. Olisi mahtavaa jos mahdollisimman moni intoutuisi kertomaan tarinansa – saataisiin introverttien ääntä taas vähän enemmän kuuluviin. Kirjoituspyyntöä saa myös jakaa, jos tietää esimerkiksi tuttuja tai läheisiä, jotka saattaisivat olla halukkaita kertomaan tarinansa.

Nii ja valmiit graduthan ovat kaikki julkisia, joten tätäkin työtä pääsisi sen valmistumisen jälkeen lukemaan vaivattomasti esimerkiksi internetistä jos jotakin kiinnostaa.

Kiitos vielä avusta :)

Terkuin, Anni

Vieras

Re: Introvertit työelämässä -Pro gradu -tutkiel. kirjoituspy

Viesti Kirjoittaja Vieras » 16.07.2015 16:30

Toivottavasti otat huomioon, että julki-introvertit saattavat olla ns. jatkumon ääripäissä. Tavallinen introvertti ei kokemukseni mukaan juuri poikkea tavallisesta ekstrovertista. Saattavat jopa olla aktiivisempia sosiaalisesti, joskin pikkuisen hiljaisempia tai taustalle jääviä. Itse osaisin nimetä useita.
Edelleen ns. erityisherkkyys: 30 % heistä on ekstrovertteja.
:ugeek:

Olen kuullut hyvin selkeän ekstrovertin jopa julistavan, että naulaa kotioveen kyltiin: Painukaa pois! :mrgreen:

Kannataa tutustua Jungin kuvailemiin ekstrovertin ja introvertin alatyppeihin täällä:
http://psychclassics.yorku.ca/Jung/types.htm

Jakautuu mm. ekstro/introvertteihin rationaalisiin ja irrationaalisiin. Alkulähteille kannattaa mennä, sillä mielestäni määritelyt ovat nykyisin hyvin epämääräisiä.

niksuu93
Viestit: 476
Liittynyt: 01.02.2015 18:45
Paikkakunta: Kuopio
Viesti:

Re: Introvertit työelämässä -Pro gradu -tutkiel. kirjoituspy

Viesti Kirjoittaja niksuu93 » 04.08.2015 19:29

Tutkielma lienee jo valmis, mutta,
Vieras kirjoitti:Toivottavasti otat huomioon, että julki-introvertit saattavat olla ns. jatkumon ääripäissä. Tavallinen introvertti ei kokemukseni mukaan juuri poikkea tavallisesta ekstrovertista.
Minun näkemykseni on sitten ilmeisesti ihan päinvastainen. Esimerkiksi nykyisellä työpaikallani voisin vaikka sormin osoitella, kuka heistä on introverttiuteen ja kuka ekstroverttiuteen kallellaan. Ero on niin suunnaton pelkän ruumiinkielen, eleiden, käyttäytymisen ja ulkoisen olemuksen suhteen - henkilöitä ei tarvitse välttämättä edes jututtaa tullakseen tähän loppupäätelmään, joka myöhemmin myös osoittautui oikeaksi.

Toisaalta nämä eroavaisuudet on mielestäni yllättävänkin hyvin huomioitu työpaikalla. Nämä puheliaammat ja ulospäinsuuntautuneemmat ihmiset hoitavat myynnin, markkinoinnin ja asiakaspalvelutehtävät. Hiljaisemmat sisäänpäinkääntyneemmät persoonat vastaavat puolestaan mm. huollosta, asennuksista ja kehitystyöstä.

Kaikilla on puhekyky tallella ja tarvittaessa introvertitkin kommunikoivat täysin ongelmitta kysyttäessä. Kuitenkin niin merkittävä ero pelkässä olemuksessa näillä kahdella ryhmällä, että kyllä ainakin minusta poikkeaa suurestikin introvertti ekstrovertista.

Tietysti tämä riippuu myös paljon siitä, missä välillä introvertti-ekstrovertti akselia on. Kyllä silti minusta useimmista ihmisistä on (ainakin minun) hyvin helppo ja nopeastikin sanoa, mikä on heidän luontainen temperamenttinsa. Usein tämä ratkeaa jo ensikohtaamisella.

Ehket ole vielä kohdannut voimakkaampia introvertteja? Tai sitten tuntemasi introvertit (tuttuun tapaan) esittävät ulospäinsuuntautuneempaa kuin oikeasti ovat.

zuussi
Viestit: 1
Liittynyt: 29.08.2015 00:45
Viesti:

Re: Introvertit työelämässä -Pro gradu -tutkiel. kirjoituspy

Viesti Kirjoittaja zuussi » 29.08.2015 01:01

Parempi myöhään kuin ei milloinkaan (36v.).Viimein löysin portaalin joka selittää luonteen täysin.Mutta lyhyesti asiaan.Itsellä työelämässä ei introvertiuden takia ole varsinaisesti ollut ongelmia oikeastaan päinvastoin.Toimin saneeraus/rakennus/maalauspuolella ja jo nopeasti kun pääsin itseä kiinnostavien tehtävien pariin niin oikeastaan introverttius on ollut pelkkä vahvuus koska pystyy orientoitumaan oleellisiin asioihin ja luomaan uusia työtekniikoita.Oikeastaan muiden suoraviivaisuus on ollu se mikä itseä häiritsee todella paljon kun itse tykkää pysähtyä miettimään ja kyseenalaistamaan.Vapaa ajalla en juurikaan viihdy muutamaa ihmistä isommissa porukoissa koska niin sanottu paskan jauhaminen ei vaan jaksa kiinnostaa paitsi jos aiheessa päästään johonkin oikeasti tärkeeseen asiaan.Mutta kysy lisää jos siltä tuntuu vastaan mielellään :)

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa