Toisten totuuksia

Tarinoita siitä, millaista on olla introvertti ekstroverttien maailmassa.
Morpho
Viestit: 1
Liittynyt: 20.06.2015 15:25
Viesti:

Re: Toisten totuuksia

Viesti Kirjoittaja Morpho » 20.06.2015 15:54

Itseänkin vaivaa sukulaisten luona se ettei ketään kiinnosta puhua mistään mielenkiintoisesta pidempään vaan small talkia väännetään jopa suomessakin väkisin, vaikka voisi syventyä johonkin enemmän "hyödylliseen" puheen aiheeseen josta voisi saada jotain irti.

Onko teillä muuten tavallista enemmän harrastuksia, joskus niin paljon että tuntuu ettei millään voi tehdä kaikkea kunnolla.

Nappula innostuin mm. akvaariosta ja jossain vaiheessa viljelin harvinaisia luonnosta tuotuja kirjoahvenia ensimmäisenä suomessa ja kehitin vielä niille keinoemolaitteiston kun eivät hoitaneetkaan poikasiaan akvaario-olosuhteissa.

Kun sitten muuttaessani keskustaan en saanut useammasta akvaariosta suurinta 2,5 metristä allasta teiseen kerrokseen, lopetin koko harrastuksen toistaiseksi, koska en voi toteuttaa sitä kunnolla.

Kun kiinnostuin tietokoneista, rakensin omat koneeni ja lopuksi työpöydällä oli helkutinmoinen tornikotelo ylikelloitetuilla komponenteilla vesijäähdytyksineen mukana kaikki lauhduttimet pumput ja kupariblokit.

Eli harrastuksen menevät usein overiksi ja kaiken haluaa tehdä mahdollisimman hyvin, eikä aina ymmärrä jos joku tyytyy vähempään.

Nyt olen pari vuotta tehnyt kuvanveistoa ja siinäkin on hinku tehdä töistä mahdollisimman hyviä, eli haluaa hingata patsaitakin niin tarkasti että kaikki yksityiskohdat anatomiasta ovat mukana aina silmien irikseen asti mallinnettuna ja tietysti mm. anatomian opiskelu alkoi samalla ja piti haalia jenkeistä asti alaan liittyvää kirjallisuutta.

Jos on monessa harrastuksessa jotain keskeneräistä en myöskään osaa päättää mitä niistä jatkaisin, kun prioriteettien päättäminen eri juttujen välillä on vaikeaa.

Tykkään myös väitellä asioista ja muut vetävät herneen nenään kun vaadin että kohteena olevan asian oikea laita tarkistetaan.

Työelämässä oli välillä myös kusessa, kun ei osannut sulkea silmiään tai pitää päätänsä kiinni jos kohtasi selvää epäoikeudenmukaisuutta, vaikka se ei välttämättä kohdistunut itseensä.

niksuu93
Viestit: 476
Liittynyt: 01.02.2015 18:45
Paikkakunta: Kuopio
Viesti:

Re: Toisten totuuksia

Viesti Kirjoittaja niksuu93 » 20.06.2015 21:36

Morpho kirjoitti:Itseänkin vaivaa sukulaisten luona se ettei ketään kiinnosta puhua mistään mielenkiintoisesta pidempään vaan small talkia väännetään jopa suomessakin väkisin, vaikka voisi syventyä johonkin enemmän "hyödylliseen" puheen aiheeseen josta voisi saada jotain irti.
Minäkään en pysty juuri kenenkään kanssa puhumaan mistään vakavammasta. Eikä ole välttämättä mistään ikävästä kyse, mutta suurin osa ihmisistä ei vaan tunnu tykkäävän puhua mistään tärkeämmästä. Heti jos yrittää aihetta kammetakin sinne suuntaan, se käännetään heti takaisin johonkin Salkkareihin jne.. Jännä että puhuvat mieluummin jostain mielikuvitussarjasta kuin oikeasta elämästä. Ei sillä, kyllä minäkin rakastan syventyä jonkun elokuvan tai pelin juoneen oikeen kunnolla, mutta oikeastaan mitä ikinä mä elämässä teenkin - mä teen sen todella tarkasti/syvällisesti. Ihan sama/mitä välii/en tiedä -asenne on mulle tuntematon, mulla on käytännössä kaikkeen aina mielipide ja ylipäänsä asioilla ja elämällä on mulle paljon merkitystä.
Morpho kirjoitti:Onko teillä muuten tavallista enemmän harrastuksia, joskus niin paljon että tuntuu ettei millään voi tehdä kaikkea kunnolla.
Kyllä! Harrastuksiin uppoaa niin aikaa kuin rahaakin, joidenkin mielestä menee kuulemma jopa ihan "överiksi", mutta tämä taas kertoo juuri tästä yleisestä pinnallisuudesta jonka "ansiosta" kukaan ei tunnu haluavan panostaa mihinkään enää kunnolla. Mulle vain yksinkertaisesti jotkut asiat ovat elämässä niin rakkaita, että haluan käyttää runsaasti aikaani niiden parissa. Joskus kunnollinen harrastaminen myös vaatii rahaa ja vaikka sitä ei kovin paljon olekaan - ovat harrastukset mielestäni silti parempi sijoituskohde kuin baari tai alkoholi. Enemmistö on tietysti eri mieltä. Mutta eiköhän ne itse hankitut rahat saa käyttää kuten parhaaksi näkee. Omaan hyvinvointiin ja onnellisuuteenhan ne menee, parempaan sijoituskohdetta ei voi olla.

Mun harrastuksia, joihin uppoaa (kohtuuttomasti) aikaa ja rahaa

Verkkosivujen ylläpitäminen
Rauta- ja ohjelmistohankinnat, ylläpitokulut, kirjoittamiseen ja kehittämiseen käytetty aika. Puhutaan satasista kuukausitasolla, lähes tonneista kokonaisbudjetiltaan!

Rakastan kirjoittamista ja sisällönluomista. Mahtavaa nähdä oma kädenjälkensä ja tarjota toisille lisäksi lukemista. Mainostulot myös kompensoivat kuluja, ja toivon mukaan joskus vielä ylittävät menot. Ohessa saa myös kaikke kivaa kokeiltavaksi ja jaettua ajatuksiaan maailmalle.

Hifiharrastus
Musiikki on henkireikä elämään. Siispä olen hifiharrastaja ja kaiutin-, vahvistin- ja kuulokehankintoihin kuluu jo kerralla enemmän kuin toisilla koko elämän aikana. Puhutaan lähemmäs tuhannen euron kovaapuhuujista DA-muuntimineen/esivahvistimineen, kuulokekalustokin on maksanut yli 500 euroa. Siihen tietysti sitten vielä lossless audio -kuuntelupalvelut kuukausimaksuineen.

Rakastankin musiikkia niin yli kaiken, että minun korvani eivät siedä yhtään studiotason alle jälkeä. Suurimmalle osalle tämä ei tietysti tunnu merkitsevän mitään ja sen näkee kuuntelutavoista. Itse juuri koskaan käytä musiikkia minään taustameluna vaan kuuntelen aina ajatuksella, tarkasti keskittyen. Silloin siitä saa oikealla laitteistolla kaiken mahdollisen mielihyvän irti. :)
Morpho kirjoitti:Eli harrastuksen menevät usein overiksi ja kaiken haluaa tehdä mahdollisimman hyvin, eikä aina ymmärrä jos joku tyytyy vähempään.
Juurikin näin ja itseasiassa sama näkyy myös työelämässä. Se mikä riittää esimiehelle, ei nimittäin riitä minulle. Olisi ehkä aika löysentää, etenkin 90 sentin tuntipalkan korvauksella. :lol:
Morpho kirjoitti:Tykkään myös väitellä asioista ja muut vetävät herneen nenään kun vaadin että kohteena olevan asian oikea laita tarkistetaan.
Sama täällä. Valitettavasti tästä vedetään vaan helposti herneet nenään ja se otetaan jotenkin loukkauksena ja syynä aloittaa tappelu. En ymmärrä. Jotkut eivät myöskään tunnu kestävän tappiotaan tai ylipäänsä sitä, että joku on eri mieltä heidän kanssaan.

hezb
Viestit: 2
Liittynyt: 04.08.2015 23:19
Paikkakunta: Vantaa
Viesti:

Re: Toisten totuuksia

Viesti Kirjoittaja hezb » 06.10.2015 22:02

Tuolla olikin jo aiemmin mainittu kuinka mm. mediassa esiintyy näitä "totuuksia". Koen itseni kovin ulkopuoliseksi nykymaailmassa, koska mielestäni sillä on tarve asettaa liikaa paineita ja ohjeistaa ihmistä. En varmasti muutu muuksi vaan siksi, että olisin "normaalimpi" ja saisin paremmin hyväksyntää. En ymmärrä ollenkaan miksi nykyään kaikkien tulisi jakaa omaa elämäänsä netissäkin ja sosiaalisuus on lähes pakollinen ominaisuus, eli kontaktien määrällä arvioidaan ihmisen "hyvyys", hullua:). Kaveeraamaan olisi alettava vaikka kenen kanssa, vaikkei haluaisi:D En ole vielä keksinyt miksi yksinolo on niin haitallista. Ainahan puhutaan kuinka sellainen on suorastaan vaarallista jos ihminen on liikaa omassa seurassaan. Tulee välillä jotenkin syyllinenkin olo siitä, että on tällainen, koska tuntuu olevan vähemmistönä hyvin monessa asiassa ja jostain syystä vähemmistöt nähdään aina negatiivisessa valossa. En tiedä tulenko koskaan arvostetuksi kenenkään taholta, mutta en välitäkään. Voin iloita siitä, että saan olla oikeasti vapaa omassa elämässäni. Veikkaan myös, että ihmisillä joilla on lauma ympärillä ei ole niin paljon aikaa ajatella itsenäisesti ja ajattelussa voi mielestäni olla paljon viisautta, vaikkei nyt ollut tarkoitus itseä kehua:)

Avatar
Varjotar
Viestit: 56
Liittynyt: 11.11.2015 21:21
Viesti:

Re: Toisten totuuksia

Viesti Kirjoittaja Varjotar » 16.11.2015 19:24

Ihmisille on jotenki kauhee vaikee käsittää, että mä en nyt vaa mee baarii enkä ravintolaa enkä muutenkaa viihdy tuntemattomien ihmisten keskellä sen selvinpäin enkä päissäni.
Se ei tarkoita, etten osaa pitää hauskaa jos tuntematon seura tai enempi ku viis ihmistä ei mua kiinnosta kerrallaan.
Tyttö, joka leikki tulella

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa