Introvertit.net Keskustelufoorumi
http://introvertit.net/forum/

Mitä tehdä kun kaikki leimaa 'hulluksi'
http://introvertit.net/forum/viewtopic.php?f=22&t=392
Sivu 1/1

Kirjoittaja:  Vieras [ 11.01.2018 16:44 ]
Viestin otsikko:  Mitä tehdä kun kaikki leimaa 'hulluksi'

Ongelma on se että koulu,perhe,psykiatrit ja joka ikinen tyyppi leimaa mut jollain tavalla henkisesti häiriintyneeksi vaikken ole myönnän en ole tyypillinen 18 vuotias (en esim.omista älypuhelinta tai someta tai biletä tms.) muttei se kai oikeuta hullun titteliin? Miten saisin ihmiset uskomaan etten ole kahjo? Vai muutanko jonnekin erakolle sopivaan paikkaan? Olen kiinnostunu ja kiitollinen kaikista vastauksista.

Kirjoittaja:  Skitsoidi [ 11.01.2018 22:23 ]
Viestin otsikko:  Re: Mitä tehdä kun kaikki leimaa 'hulluksi'

Elelet vain elämääsi oman vapaan tahtosi mukaan , koirat haukkuvat ja karavaani kulkee.

Kirjoittaja:  Petra [ 12.01.2018 09:50 ]
Viestin otsikko:  Re: Mitä tehdä kun kaikki leimaa 'hulluksi'

En tiedä lohduttaako yhtään että olen iloinen että olet jo nuorena tietoinen itsestäsi. Olen kateellinen sillä vuosikymmeniä riistin itseltäni asioita ja aina vähän väliä väsyin kaikkeen ja oli mieli maassa. Ei masikseen asti mutta ainekset olisi siihenkin olleet.

Ympäristö hyväksyy jos näyttäisi ulospäin jämäkältä. Että tietää mitä tekee vaikkei tee kuin muut. Itse yritän aina tuoda kuitenkin hyväksyntää muiden valintoihin mutta tehdä selväksi ettei ole minun juttu. Näin yritän välttää ihmisten joutumisen puolustamaan omia kantojaan. Sitä sotaa kun sitten riittäisi taas.

Ymmärrän toisaalta muiden suhtautumista sinuun kun onhan ikäsi herkkään aikaan kuuluvaa jolloin sitä minä-kuvaa muutenkin on etsinyt. Pelkäävät sinun syrjäytymistä kaikesta. Mutten kyllä ymmärrä jos ei persoonallisuuttasi ymmärretä ammattilaisten osalta. Ehkä huoli sieltä on mihin ohjaudut.

Erakoituminen kiinnostaa meikäläisiä. Erityisesti jos on vielä erityisherkkä jolloin tuntuu ärsykemaailma hullun hommalta. Jonkinlainen pakottaminen varmaan pitää olla elämässä ettei oikeasti erakoidu. Itselläni katson riittävän kanssakäymiseksi työni joka on hoitoalalla maksimaalista työvuoron aikana. Joutuu enemmän kuin kymmenen kertaa pois mukavuusalueelta mutten koe halua vaihtaa ammattia vaan ehkä tämä on minun panostus olla ihmisten ilmoilla ja samaan aikaan tuntea tekevänsä merkityksellistä työtä jossa voin käyttää omia vahvuuksiani kiitos introverttiyden.

Ehkei ympäristö pidäkään sinua kahjona tai pelkää sinun tulevan kahjoksi vaan ovat huolissaan juuri syrjäytymisestä ja erakoitumisesta. Ympäristö jäisi ilman sinun vahvuuksistasi jos sellaisen tien valitsisit. Pitää löytää niitä omia juttuja ja pyrkiä sitten hyödyntämään niitä työelämässä. Löytää se oma paikka maailmassa ja etenkin balanssi elämässä jossa sopivasti käy pois mukavuusalueelta oli se sitten toisten mielestä riittävää tai ei.

Sivu 1/1 Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/