Sivu 1/1

Parturissa

Lähetetty: 15.01.2017 13:18
Kirjoittaja Vieras
Miten te introvertit käyttäydytte parturissa? Itse olen nelikymppinen mies ja olen vasta vanhoilla päivilläni alkanut "harrastamaan" parturissa käyntiä. Jotenkin tuskastuttavaa, kun melkein puolta nuoremmat tytsyt alkavat kyselemään viikonloppusuunnitelmia ja muuta turhanpäiväistä smalltalkkia. Kyynisenä oletan sen olevan työn ja tavan vuoksi kyselemistä ja sisänsä jopa raivostuttavaa ja samaan aikaan koomista. Kiinnostaako kampaajia muka oikeasti asiakkaiden lätinät? Itse en ole mikään tyhjänjauhaja. Testin mukaan olen introvertti.

Re: Parturissa

Lähetetty: 15.01.2017 13:23
Kirjoittaja Vieras
Tai korjaus: ei niinkään raivostuttavaa vaan todella kiusallista. Kun olen huono puhumaan omista asioistani ventovieraille. Eihän parturissa sentään treffeillä olla. Naisilla tämä on varmaan luontevampaa?

Re: Parturissa

Lähetetty: 15.01.2017 18:07
Kirjoittaja maaku
Yleensä oon itse vaan hiljaa, jos kampaaja ei ala small talkia harrastaa. Tosin silloinkin on vähän kiusallinen olo, johtuen siitä, että koen jonkinlaiseksi sosiaaliseksi pakoksi kampaajan kanssa juttelun ja mietin pitääkö se minua jotenkin outona kun en ole hölöttämässä. Aattelen siis, että "normaalit" ihmiset varmaan osaa ihan kasuaalisti jutella kampaajien kanssa ja se on jotenkin luonnollista heille. Jos sattuu olemaan puheliaampi kampaaja niin kyllä yleensä sitten vastailen ja juttelen. Yleensä puheenaiheet on kuitenkin sen verran keveitä, tyyliin säästä yms, etten koe olevani piinapenkissä. En tosin aina oikein osaa itse kysyä järkevästi vastakysymyksiä, joten kampaajan vastuulle jää sitten myös pitää aloittamaansa keskustelua yllä, muuten se menee ennemmin tai myöhemmin sellaiseksi akward silenceksi. Mulla ei onneksi yleensä mene kampaajalla kauan, kun en värjäytä tai teetä mitään muita pitkään vieviä käsittelyitä hiuksilleni.

Re: Parturissa

Lähetetty: 15.01.2017 18:40
Kirjoittaja Petra
Tämän viestiketjun avulla selvitin miksi olen niin uskollinen kampaajille ja muillekin samankaltaisille palveluntarjoajille. Kun tiedän että ei tarvitse kiusaantua niin juttua jo tutun kampaajan kanssa tulee.

Joskin hänellä on nyt vuokratuolilla toinen ja niin jää asiat puimatta.

Mutta ennen sitä löysimme toisistamme paljon samankaltaisuutta, eri reaktiota asioihin joissa koimme olevamme heikolla jne. Eli todennäköisesti introvertti on myös kampaajani ja suhtautuminen kanssaihmisiin samankaltaista ammatistaan riippumatta.

Mutta siksi en käy leikkauttamassa hiuksiani muualla kun en halua ottaa riskiä juurikin noiden nuorten naisten liibalaaballe altistumisesta.

Taksia käytän harvoin, siis kun auto ei käynnisty niin silloin. Ja silloin onnistuu small talk jo senkin takia että olen taksikuskin varassa. Tai ennen asukkaita kuljetettaessa hoitoihin yms. Mutta silloinkin saatoin keskittyä asukkaaseen muka....

Hierojalle en ole päässyt kun en tiedä kenen käsiin uskaltautua. Lähteä koekierrosta tekemään, liikaa voimia kysyvää.

Re: Parturissa

Lähetetty: 16.01.2017 00:44
Kirjoittaja Vieras
En ole käynyt muutamaan vuoteen parturissa vaan leikkaan hiukset itse, ihan hyvin luonnaa, ja olen siis mies ja hiusten lyhyeksi leikkuu aika simppeliä. Oli niin tuskaisaa istua parturissa kun introuden lisäksi poden jonkin asteista paniikkihäiriötä ja kaikki julkiset paikat ahdistaa ja varsinkin nuorempana oli hankalaa. Nykyään selviän julkisilla paikoilla melko hyvin, mutta parturiin meno vain paheni iän myötä, se on jotenkin niin intiimi tilanne ja siitä ei ole ulospääsyä. Hikikarpalot alkoi aina virtaamaan otsalle ja hävetti tuplaten kun ajatteli et parturikin sen huomaa kun päätää käsittelee. Tää ei nyt välttämättä suoraan introudesta johtunu mut kumminkin.

Re: Parturissa

Lähetetty: 25.01.2017 00:03
Kirjoittaja heavy_feather
En ole useampaan vuoteen käynyt kampaajalla, en koe tarpeelliseksi enkä tykkää siitä pakotetusta juttelusta. Yleensä menen kampaajalle vasta kun äiti pakottaa, koska arvostan pitkää hippifledaani enemmän... :) Silloin harvoin kun käyn, luen lehtiä tai vastailen jos puheliaampi kampaaja juttelee. Mieleen on jäänyt yksi kampaaja, jonka kanssa oli oikeasti hauska puhua, koska molemmilla oli lävistyksiä ja kiinnostus tatuointeihin.

Mahtaako täällä naiset käydä kosmetologilla? Mä kävin joskus jossain kasvohoito/kulmiennypintä -yhdistelmässä, ja se oli kyllä vielä kiusallisempaa kuin kampaajalla. Kampaajan sentään näkee vaan peilistä, mutta kosmetologia joutuu melkein pakosti katsomaan kasvoihin suurimman osan hoidosta. Oli ahdistava puolituntinen :D

Re: Parturissa

Lähetetty: 09.06.2017 21:53
Kirjoittaja Jare
Jos ei kaipaa small talkia, suosittelen menemään ulkomaalaisten pitämään parturiin/kampaamoon :). Ainakin itse tiedän yhden, missä olen varmaan kolmesti käynyt ja taisi joka kerta hiukseni leikata työntekijä, joka ei muutamaa sanaa enempää suomea puhunut. Hänen työkaverinsa sitten toimi tulkkina :). Tietysti siinä vähän jännitti se, että saavutammeko yhteisen ymmärryksen siitä, miten hiukseni leikataan :). Mutta toisaalta mä suhtaudun hyvin suurpiirteisesti pehkooni, joten riittää että lopputulos on jotakuinkin siihen suuntaan mitä ajattelin - ja hyvähän tuosta on aina tullut :).

Ja tuli vielä mieleeni, että jos käy ihan suomalaisella kampaajalla/parturilla, niin toimisiko se, että ottaa siitä oleskelutilasta jonkun lehden kouraan ja lukee sitä mahdollisimman keskittyneesti parturituolissa? Toki vastaa jos jotain kysytään, mutta kääntää sitten taas välittömästi huomion takaisin lehteen? (Kunnes lopuksi huomaa lukeneensa sitä väärinpäin koko ajan :D). Mua ei itseäni haittaa, jos höpötetään small talkia - toki siis vähän harmittaa se että en itse keksi juuri mitään sanottavaa - mutta en koe noita tilanteita liian häiritsevinä. Meitä on erilaisia :).

Re: Parturissa

Lähetetty: 11.10.2017 14:46
Kirjoittaja Era
Minä otan ihan pokkana nykyisin kirjan mukaan kampaajalle. Minähän maksan siitä, että hiukseni leikataan ja saan olla siinä vähän niin kuin hemmoteltavana. Oma rauhallinen lukuhetki, kun joku samalla kampaa hiuksia <3 Ei paljon parempaa voisi ollakaan maailmassa! Kaikille kampaajille on ollut sanomattakin ihan selkeää, että kun alun ystävällisten moikkausten ja leikkuusuunnitelmien jälkeen kaivan kirjajärkäleen laukustani, tätä naista ei enää häiritä puheilla jollei ole pakko.

Re: Parturissa

Lähetetty: 11.10.2017 20:19
Kirjoittaja Korento
Silmät kiinni ja antaa ajatusten lentää