Muita yrittäjyydestä kiinnostuneita introverttejä?

Mitä tahansa yleistä, jolle ei ole omaa aluettansa.
Vieras

Muita yrittäjyydestä kiinnostuneita introverttejä?

Viesti Kirjoittaja Vieras » 10.01.2017 15:43

Tämän otsikon alle toivoisin monipuolista keskustelua introvertille sopivan yrityksen perustamisesta. Eli onko muita introja, jotka ovat väsyneet normaaliin palkkatyöhön sosiaalisten tilanteiden ja ekstroverttien sääntöjen vuoksi ja haaveilee itselleen sopivasta työstä yrittäjänä?
Yrittäjyyttähän yleisesti pidetään alana, jossa täytyy uskaltaa heittäytyä ja olla hyvät asiakaspalvelutaidot ja sosiaaliset taidot, myyntihenkisyyttä jne..
Itse olen eri mieltä, koska yrittäjyyttä on niin monenlaista muotoa. Oma yrityshän ei tarkoita automaattisesti jotakin putiikkia kadunkulmassa, jossa istutaan tiskin takana palvelemassa asiakkaita eikä mitään ovelta ovelle kiertämistä. Nykyään yhä enemmän perustetaan yrityksiä, jotka toimivat pääasiassa netissä ja työskentelypaikkana voi olla vaikka oma koti tietokoneen ääressä. Jotakin tämänsuuntaisia ideoita ja ehdotuksia voisi alkaa tännekin heittämään. Ja tuo tietokonetyö ei luonnollisestikaan tarkoita vain jotain koodaamista ja IT-alan osaamista, vaan paljon on töitä joita kuka tahansa voi oppia tietokoneen parissa tekemään. Tässä nyt alkuun joitakin esimerkkejä:

1. Verkkokaupan perustaminen (toki kilpailun ja kauppojen runsaan määrän vuoksi vaikeaa saada riittävää toimeentuloa)

2. Moni urheilun osaaja on perustanut veikkausvihjeitä tarjoavia maksullisia nettisivuja

3. Verkkokurssi. Omalta osaamisalueelta voi tehdä tehokkaan, opettavan tiedoston/esityksen, jonka voi ostaa netistä

4. e-kirjailija. Samaan tapaan omalta osaamisalueelta voi kokeilla kirjoittaa e-kirjan ja laittaa myyntiin. Jos englannin kieli on sujuvaa, potentiaalisia asiakkaita on luonnollisesti enemmän.

Tässä alkua. Nykyajan suuntaus tuntuu muutenkin olevan sellainen, että työnantajat ei mielellään enää palkkaa uusia työntekijöitä, vaan ostaisi tarpeen mukaan tarvittavat työpalvelut yksityisyrittäjältä. Eli periaatteessa kaikki sellainen työ, joka on mahdollista tehdä itsenäisesti omalla ajalla ja omilla välineillä, voisi olla myytävissä muille yrityksille työkeikkana oman toiminimen kautta.

Lisää ideoita, keskustelua, kokemuksia...

Vieras

Re: Muita yrittäjyydestä kiinnostuneita introverttejä?

Viesti Kirjoittaja Vieras » 13.01.2017 00:54

Melkein sanoisin että yrittäjäksi jos ryhtyy niin pitää olla valmis kohtaamaan ihmisiä muutenkin kuin verkossa tai puhelimitse, oli sitten toimintamuoto mikä hyvänsä. Itsellä tämä onnistui yrittäjänä melko hyvin, jotenkin asiakkaiden kanssa sitä meni johonkin ammattimaiselle työasetukselle ja työhön liittyvä kanssakäynti sujui ihan luonnollisesti. Toisin oli sitten kun vaikka tapasi asiakkaita esim ruokakaupassa niin mieluummin välttelin ja luimistelin jossain hyllyjen välissä ettei tarvi jorista mitään tyhjänpäivästä, se kun ei tahdo luonnistua.

No verkkokauppahan tietty on yksi jossa ei välttämättä tarvi olla paljoa ihmisten kanssa tekemisissä, verkkokaupankin voi toteuttaa yhtä monella tapaa kuin on yrittäjiäkin joten riippuu ihan siitä toteutuksesta. Tärkein asia ehkä kuitenkin on että löytää jonkun artikkelin jolla kauppaa tehdään, mieluummin sellaisen jota ei tee sata muuta yrittäjää. Sitte tietysti pitää luottaa siihen että hallitsee sen koko paletin mitä yrittäjyyteen kuuluu ja osaa sen asiansa, oli se sitten mitä hyvänsä niin 100 lasissa pitää olla.
Itse olen haaveillut taidemetallitöistä, siis sepän töistä. Ei tarvis olla juurikaan asiakkaiden kanssa tekemisissä ja vielä jos laittaa tuotteillensa oman verkkokaupan niin on melko omavarainen ja riippumaton.

Olihan sulla siinä jo paljon ideoita, jos joku juttu tuntuu omalta ja löytyy tietotaitoa sekä jonkinlainen visio niin ei muuta kuin alat suunnittelemaan ja hiomaan ideaa eteenpäin. Jos ei yrittäjyydestä ole kokemusta niin suosittelen yrittäjäkurssin käymistä, siellä oppii paljon yrittäjyyteen liittyvää asiaa ja byrokratiaa yrityksen perustamiseen liittyen jne. Ja se on myös yksi edellytys mikäli starttirahaa hakee.

Kyllähän yrittäjyys parhaimmillaan on palkitsevaa kun saa olla oman itsensä herra, mutta työtä se vaatii ja useimmiten pitkiä päiviä varsinkin yksinyrittäjällä alasta riippumatta. Jos joku yksinyrittäjä pysyy leivässä alle 8t työpäivillä niin nostan hänelle virtuaalista hattua! Mutta ehdottomasti kannustan kokeilemaan jos on yrittäjyyden vaatimuksista perillä ja silti motivoitunut yrittäjyyteen niin silloin on asenne kohdallaan.

Vieras

Re: Muita yrittäjyydestä kiinnostuneita introverttejä?

Viesti Kirjoittaja Vieras » 16.02.2017 10:18

Kiinnostaisi varsin paljon. Oma osaamisalue liittyy taloushallintoon ja mielelläni tekisin hommia omassa toimistossa omaan tahtiin ilman mitään turhaa hälinää ympärilläni. Olen tätä pohtinut pitkään ja todennut, että suurin este tälle on myyntiosaamisen puute. Tai tarkemmin sanottuna myyntitilanteiden vuorovaikutustaidot. Asiantuntijahommia myydessä pitäisi verkostoitua ja tehdä omia tuotteitaan näkyviksi esimerkiksi yrittäjyystapahtumissa yms. Tämähän taas tuntuu täysin mahdottomalta asialta itselleni. Siis itseni ja osaamiseni esittely. Asian voisi tietysti hoitaa sillä, että palkkaisin myyjän itselleni mutta alkuvaiheessa tämä tuskin on mahdollista.

Vieras

Re: Muita yrittäjyydestä kiinnostuneita introverttejä?

Viesti Kirjoittaja Vieras » 09.03.2017 19:24

Aloittajalta: En tiedä minkälaisia taloushallinnon töitä tarkoitat, mutta ei kai se välttämättä vaadi sosiaalista kanssakäymistä asiakkaiden hankinnassa. Yksi hyvä konsti on perustaa oma nettisivu/blogi, johon kirjoittaa aiheesta asiantuntevia artikkeleita. Kun lukijoita alkaa kertyä, voi sivuille lisätä mainoksen omasta yrityksestä. Jos esimerkiksi päätät erikoistua tekemään kirjanpitotöitä aloittaville yksityisyrittäjille, voit tehdä nettisivun jossa kerrot yrityksen perustamiseen/talouslaskentaan liittyviä artikkeleita selkokielellä. Näitä asioita kuitenkin kaikki aloittavat yksityisyrittäjät pohdiskelevat ja etsivät aiheesta tietoa netistä. Samalla voit mainostaa edullisia kirjanpitopalveluita yrittäjille. Kun olet jo blogissasi osoittanut asiantuntemuksesi ja antanut luotettavan vaikutelman, moni lukija voi hyvinkin ottaa yhteyttä ja ostaa kirjanpitopalveluita sinulta. Lisäksi voit lähettää uutiskirjeitä sähköpostitse tai perinteisiä mainoksia postin kautta pienille yrityksille. Selkeä kiinteä hinnoittelu toimisi hyvin, jos kyse on yksityisyrittäjistä. Ja halvat hinnat.Tuntilaskutus on monille ahdistava, kun ei pysty arvioimaan mikä lopullinen hinta tulee olemaan.

Toinen idea on seurata työpaikkailmoituksia, joissa haetaan taloushallinnon töihin työntekijöitä. Näihin ilmoituksiin voi vastata tarjoamalla samaa työtä yrittäjänä. Moni työpaikka, varsinkin pienemmät yritykset saattaisi palkata mielummin yrittäjän hoitamaan saman työn keikkahommana tarpeen mukaan. Se tulee heille edullisemmaksi ja palkkio maksetaan vain tehdystä työstä. Palkatusta työntekijästä ei pääse eroon helposti, jos hommat vähenevät.

Yrittäjäksi ei kyllä suomessa kannata heittäytyä, ennenkuin on kokeillut sivutoimisesti hommaa. Paitsi jos oma rahatilanne sallii vaikka säästöillä elelyn vähän aikaa. Yrittäjäksi ryhtyessä jää kuitenkin kaiken sosiaaliturvan ulkopuolelle.

Jare
Viestit: 16
Liittynyt: 29.05.2017 22:02
Viesti:

Re: Muita yrittäjyydestä kiinnostuneita introverttejä?

Viesti Kirjoittaja Jare » 06.06.2017 15:07

Vieras kirjoitti:Yrittäjäksi ei kyllä suomessa kannata heittäytyä, ennenkuin on kokeillut sivutoimisesti hommaa. Paitsi jos oma rahatilanne sallii vaikka säästöillä elelyn vähän aikaa. Yrittäjäksi ryhtyessä jää kuitenkin kaiken sosiaaliturvan ulkopuolelle.
Komppaan tätä. Kelasta on turha anoa sairauspäivärahoja jos on kipeänä neljä päivää tai alle. Ja työttömyyskorvausta ei saa työttömyyskassasta, ellei pistä firmaa kokonaan kiinni. Eli jos kysyntä lakkaa hetkellisesti, mutta haluaisit vielä yrittää saada sen nousun, niin on turha kinua rahaa kassasta. Yleinen asumistuki sentään on mahdollista saada, jos tarvitsee.

Kannattaa tosiaan miettiä sitä vaihtoehtoa, että aloittaa sen oman firmansa nykyisen työn rinnalla. Jos uusi firma liittyy nykyiseen työhön/työnantajaan (= sama toimiala), niin sitten tietysti pitänee keskustella esimiehen kanssa että onko hyväksyttävää ja kokeeko nykyinen työnantaja uuden firman kilpailijaksi vai ei. Ja toki sitten liikesalaisuuksista voi avata keskustelun samalla, eli mainita että ei aio uudessa firmassa hyödyntää toisen firman arkaluontoista tietoa, kuten asiakasrekisteriä tms. Eli ainoa mitä ottaa mukaansa omaan firmaansa on osaaminen ja kokemus, ja oma työpanoskaan ei poistu nykyiseltä työnantajalta ihan välittömästi, jos edes milloinkaan.

Itse aloitin noin viisi ja puoli vuotta sitten yrittämisen. Tein silloin faijan firmassa hommia ja jatkoin niitä samoja juttuja faijan firmalle edelleen, mutta palkan saamisen sijaan aloin laskuttaa työstäni. Samalla hankin pikkuhiljaa omia asiakkaitani. En ottanut lainaa, enkä käyttänyt hirveästi rahaa markkinointiin. Pikku hiljaa tässä on toimittu ja toimin edelleen, vaikka nyt välillä keljuttaakin, mutta toisaalta en oikein osaa kuvitella itseäni muuhun työhön tai toisen leipiin :). Työssäni on sekä asiakaskohtaamisia että myös paljon - oikeastaan suurimmaksi osaksi - itsenäistä työskentelyä. Tykkään tavata asiakkaita, koska siinä on vähän vaihtelua päivään ja omalla tietokoneella kököttämiseen. :) Mut jos olen monta tuntia viettänyt asiakkaan kanssa niin kyllä päivän jälkeen on aika väsynyt olo :D. Mutta se on hyvä, tietääpähän tehneensä töitä :D.

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija