Haaveet ja tavoitteet

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.
Hymiöt
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode on Käytössä
[img] on käytössä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat käytössä

Otsikko
   

Voit lisätä yhden tai useamman tiedoston.

Laajenna näkymää Otsikko: Haaveet ja tavoitteet

Re: Haaveet ja tavoitteet

Kirjoittaja MaaOnVoimaa » 19.03.2019 21:14

Haaveena elämä omalla ranchilla sopivan syrjässä. Lähellä pitää kuitenkin olla kirjasto. :geek: Voishan sitä lähteä toteuttamaan mutta taitaa oman mielenrauhan kannalta olla parempi asua kerrostalossa vuokralla. Rahaa, aikaa ja energiaa ei hirveästi ole duunarilla. Kesämökillä lapissa voi kuitenkin elää tätä unelmaa muutaman viikon kerrallaan.

Re: Haaveet ja tavoitteet

Kirjoittaja Nimetön » 09.07.2018 13:18

Tavotteena olisi saada kokemusta vaeltamisesta, muttei viitti ihan ventovieraiden kanssa lähteä kun ei koskaan tiedä millaset motiivit niilläkin on, eikä nykyisestä pakollisesta lähipiiristä oikeen löydy samanhenkisiä ihmisiä. Kaikki siirtyny facebookkiin ja muualle vastaavaan niin, ettei enää oikeen tiedä mistä etsiä samanhenkistä porukkaa ilman että tartteisi yksityisyytensä myydä näille isoille yhtiöille samalla. -_-
Onko teillä kokemusta vastaavasta?

Re: Haaveet ja tavoitteet

Kirjoittaja wörmie » 26.11.2016 00:08

Tavoitteena olisi suorittaa koulu kunnialla läpi. Haaveena olisi sisäinen tasapaino ja onnellisuus. Tuo haave osaltaan myös tavoite, mutten usko koskaan pääseväni siihen täysin.

Re: Haaveet ja tavoitteet

Kirjoittaja Jokiska » 24.03.2016 13:10

Mikä on kenenkin mielestä elämän kurjistamista. Jos kokisin paskan mätön kurjistavan elämääni, tuskin haaveilisin siitä :lol:

Re: Haaveet ja tavoitteet

Kirjoittaja Tauno » 23.03.2016 12:37

Jokiska kirjoitti:Haaveena pieni talo ja iso talli/maa-alue mielellään joen varrella. Hevosille vanhainkodiksi. Ja tuon rahoittamiseen se lottovoitto.

Tavoitteena räpistellä suhtkoht kunnon kansalaisena elämässä eteenpäin ja, mahdollisesti jos vielä eläkejärjestelmä on olemassa 11 vuoden kuluttua, jäädä täysipäiväisesti vahtimaan taimenen kutua ja kuoriutumista.
Miksi kurjistaaa omaaa elämää, lapiomalla hevosensontaa joka päivä? :shock:

Re: Haaveet ja tavoitteet

Kirjoittaja Jokiska » 17.03.2016 18:39

Haaveena pieni talo ja iso talli/maa-alue mielellään joen varrella. Hevosille vanhainkodiksi. Ja tuon rahoittamiseen se lottovoitto.

Tavoitteena räpistellä suhtkoht kunnon kansalaisena elämässä eteenpäin ja, mahdollisesti jos vielä eläkejärjestelmä on olemassa 11 vuoden kuluttua, jäädä täysipäiväisesti vahtimaan taimenen kutua ja kuoriutumista.

Re: Haaveet ja tavoitteet

Kirjoittaja Tauno » 17.03.2016 08:54

Haaveet on eriasia kuin tavoitteet, joten haaveena olkoon lottovoitto, ei tarvii miljoonia välttämättä.
(vähempikin riittää)

Tavotteita ei ole? :geek:

Re: Haaveet ja tavoitteet

Kirjoittaja Helmi » 16.03.2016 13:25

Tämä on muuten ollut itselleni viime aikoina melko ajankohtainen aihe. Olen joutunut miettimään elämäni tavoitteita uusiksi syksyllä tajuttuani, että mikään ei oikein kiinnosta. Jotenkin aina ennen on sinisilmäisesti halunnut uskoa, että elämä kyllä kantaa ja kyllä täällä pärjätään. No, niin kai kantaakin, onhan Suomessa (ainakin vielä toistaiseksi) melko hyvä sosiaaliturvajärjestelmä, eikä nälkäkuolemaa ainakaan tarvitse nähdä. Mutta mikä onkaan itselle sitä elämisen arvoista, nautinnollista elämää? Onko se minimaalisesti elämistä pienimmillä mahdollisilla tuloilla tai elämänsä omistamista rahan hankkimiselle ja samalla työnteolle?

En itse sanoisi, että raha on ainakaan mikään itseisarvo elämässä. Mutta raha tuo samalla mahdollisuuksia, toisin sanottuna vapautta. Rahaan olen aina suhtautunut enemmän haaveenomaisesti kuin tavoitteellisesti. Koska kuitenkin haluaisin sen oman kodin rauhallisen luonnon keskeltä, hemmotella läheisiäni, matkustella ja nähdä maailmaa, ehkä joskus hankkia lapsia, syödä hyvin ja valita tuotteista ja palveluista niitä arvoihini sopivia vaihtoehtoja, pitäisi kyllä alkaa pikkuhiljaa kiinnostua siitä rahastakin ihan eri tavalla. Haaveilen myös siitä, että voisin olla merkittävä osa tätä yhteiskuntaa ja tehdä jotain ihmisten hyvinvoinnin parantamiseksi. Nykyisellä alallani tämä osin toteutuukin, mutta ihmisläheinen työ on melko uuvuttavaa, enkä koe työssä olevan tarpeeksi ongelmanratkaisua/luovaa haastetta. Tavoitteenani siis on vielä päästä yliopistoon opiskelemaan unelma-alaani. (Pitäkää peukkuja, hakuaika alkoi tänään! ;D) Tietysti myös pysyvä parisuhde kuuluu tavoitteisiin ja toivon, että olen sen jo löytänyt (ja pyrin itse toimillani tätä edesauttamaan - eihän hyväkään parisuhde kestä, jos sen eteen ei tee mitään). Siinä kait ne tärkeimmät eväät, joilla koitetaan mennä eteenpäin ja tavoitella onnellisuutta tällä hetkellä. Ajoittain tosin vaivun edelleen nihilistiseen "mitä merkitystä on millään" -ajatteluun.

Tuollainen Mawerickin kuvaama päivä kerrallaan -tyyli on oikeastaan melko kadehdittavakin, mutta tuntuu, että näin reilu parikymppisenä on vielä kovat paineet siitä, että koko aikuiselämä on oikeastaan vielä edessä. Ehkä sitten, kun olen saavuttanut elämässä edes jotain pysyvää (tai joutunut hyväksymään sen, etten saavuta), voin hieman löysätä pipoa. :mrgreen:

Re: Haaveet ja tavoitteet

Kirjoittaja Skitsoidi » 24.12.2015 21:49

Pitkäjänteisin haaveeni oli työkyvyttömyyseläkkeelle pääseminen , sen onnistuttua ei ole tullut toista tavoitetta vielä esiin.

Re: Haaveet ja tavoitteet

Kirjoittaja Mello » 22.12.2015 01:10

Oravanpyörästä hyppääminen on itsellänikin tavoitteena jollain aikavälillä, tai ainakin vähentää työntekoa merkittävästi. Jotenkin nykyinen työelämä tehostamiseen pistää aika huolella välillä vituttamaan. Koko ajan vaan menee kiireisemmäksi.

Asuntolainan pois maksamisen jälkeen en ole kulutustasoa nostanut, päinvastoin vähentänyt. ravintoloissa/viihteellä tulee käytyä entistä harvemmin.

Haaveena olisi saada passiivisia tuloja(korko-ja osinkotuloja) sen verran, että pystyy ainakin osan elinkustannuksista niillä kattamaan. Tämä mahdollistaisi merkittävän työnteon vähentämisen, jolloin jäisi enemmän aikaa asioille, jotka aidosti itseä innostavat.

Eläkkeellä ei nimittäin paljoa pysty itselleen tärkeitä asioita tekemään, jos kroppa ja pää on hajonnut töitä tehdessä.

Kuitenkin on tärkeää koittaa nauttia joka hetkestä ja ennekaikkea matkasta tavoitteeseen, koska eihän sitä tiedä, että onko edes tolpillaan vaikka viikon päästä :D

Ylös