Kauan teillä menee "palautumiseen"?

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.
Hymiöt
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode on Käytössä
[img] on käytössä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat käytössä

Otsikko
   

Voit lisätä yhden tai useamman tiedoston.

Laajenna näkymää Otsikko: Kauan teillä menee "palautumiseen"?

Re: Kauan teillä menee "palautumiseen"?

Kirjoittaja Vieras » 03.05.2018 12:02

1-3 päivää ja mihinkään juhliin en lähde, ellei ole pakko. Toki ystäviäni tapaan, vaikken jokapäivä heitäkään - aika harvoin. Oltuani miehen kanssa kaupungilla (kotonakaan ei aine jaksa istua), tarvitsen aikaa itseni kokoamiseen 2 - 3 tuntia. Onneksi työskentelen yksin ja ennen kohteen aukioloaikaa, ei ole ketään siellä ja saan yksin touhuta.

Re: Kauan teillä menee "palautumiseen"?

Kirjoittaja Q45 » 31.01.2018 13:49

Ensimmäisessä pidemmässä parisuhteessa oleminen pistää miettimään tätäkin asiaa. Helposti käy niin, ettei ole tarpeeksi omaa aikaa toiselta, vaikka yhdessäolo onkin mukavaa. Viime syksynä tuntui stressitasot nousevan liikaa, joten kysyin pomolta jos saisin tehdä lyhyempää työviikkoa, ja nyt teenkin lyhennettyä viikkoa niin, että on nämä keskiviikot vapaapäiviä. Tekee hyvää pitää keskellä viikkoa yksi täysin oma vapaapäivä, niin jaksaa olla viikonloput ja arki-illat sitten sosiaalisempi, eikä palautumiseen kulu viikonloppunakaan niin paljon aikaa. Palkka toki laski samassa suhteessa kuin tunnit väheni, mutta tämä on mielestäni hyvä kompromissi rahan ja vapaa-ajan (tai pikemminkin mielenterveyden) suhteen.

Re: Kauan teillä menee "palautumiseen"?

Kirjoittaja Skitsoidi » 11.01.2018 22:24

En mene sosiaalisiin tapahtumiin :mrgreen:

Re: Kauan teillä menee "palautumiseen"?

Kirjoittaja Ambtrovertismi » 06.12.2017 18:56

Eilen oli yläkoulujen välinen Suomi 100 vuotta-tapahtuma, ja olin tännää iha poikki. Eilen oli kiva päästä treeneihin, koska tuttu porukka, mutta kun ite esiintyi n. 1000:lle oppilaalle ja opettajalle: nono. Ei vain pysty tänää olemaan sosiaalinen, ja ajatus siitä että huomenna koulua tämän trauman jälkeen väsyttää, masentaa ja vituttaa. En nauti...tosin se nyt ehkä johtuu siitä että huomenna on koe...

Re: Kauan teillä menee "palautumiseen"?

Kirjoittaja Petra » 18.11.2017 06:10

Vielä pari kuukautta sitten riitti se yksi päivä nyt ei tunnu kahdenkaan jälkeen helpottavan. Uuden työn tuoma rasitus purkautuu kuukausien viiveellä eikä mahdollisuutta juuri nyt ole pitempiin vapaisiin, kun ei ole vakituinen. Tahtoo sanoa siis että työsuhde saattaa katkeilla muutenkin mutta sehän tässä raskasta on että odotella nyt työttömyyttä vuodenvaihteen jälkeen eli roikkua löyhässä hirressä.

Re: Kauan teillä menee "palautumiseen"?

Kirjoittaja Vieras » 17.11.2017 12:34

viikon verran

Re: Kauan teillä menee "palautumiseen"?

Kirjoittaja Kummitus » 14.11.2017 22:49

Näköjään ketjun vastauksia selailemalla aika yleinen vastaus on että työviikon päälel yksi päivä. Maanantaista perjantaihin töissä ja lauantaina ei kovin helposti olla liikekannalla. Sunnuntaina sitten riittää virtaa huomattavasti paremmin.

Re: Kauan teillä menee "palautumiseen"?

Kirjoittaja cant » 08.06.2017 21:23

Juuri kesäloman aloittaneena voin todeta että 3 päivää vaatii mulla ennen kuin alkaa olla latautunut loman viettoon :D

Re: Kauan teillä menee "palautumiseen"?

Kirjoittaja pampula » 08.06.2017 20:53

Mä olen huomannut, että jos Perjantaina kotiutuu töistä noin klo 15-16, niin mulla menee noin vuorokausi latautumiseen. Pitää saada olla yksin kotona ja mieluusti lukittautuneena sisälle. En oikein vastaa puhelimeen silloin vaan teen omiani. Lauantai-iltana saatan kaivata kaveria, mutta Sunnuntaina olen täysin valmis tapaamaan esim. muutamaa lähisukulaista.
Sitten jos on sattunut käymään sellainen onni, että Perjantai on jostain syystä vapaapäivä, niin olenkin jo Lauantaina palautunut, jolloin mulla onkin kaksi kokonaista päivää tehdä jotain hyödyllistä ulkona.
Toinen introvertti mahtuisi arkeeni, mutta auta armias palautumisiani ja pääkoppaani, jos se toinen olisikin ekstrovertti. :shock:

Re: Kauan teillä menee "palautumiseen"?

Kirjoittaja Tällaiseksi syntynyt » 22.05.2017 12:47

Voimia kaikille !! Kuulostaa tutulta , että esim. vkl menee toipumiseen... :( Itse pääsen nykyisin n. yhdellä vrk:lla , koska aloin /uskalsin vihdoin kuunnella "sydäntäni" ja karsia kaikki "turhat" tapaamiset pois elämästäni Ja kyllä, pari parhainta ystävääni on ihan fine asian kanssa. Onneksi! :)
Ehkä rohkaisisin rajoittamaan kanssakäymisiä oikeasti mieluisiin, niin paljon kuin mahdollista, näin kehokin uskaltaisi ehkä luottaa helpommin siihen ettei mihinkään ihan kamalaan olla nyt pakottamassa... ? Sukulaisten yms. kanssa tämä kyllä vaatii niitä voimia , mutta aidot, rakastavat ihmisethän tämän kyllä ymmärtävät.

Ylös