Rekisteröidy    Kirjaudu sisään    Keskustelualue    Käyttäjät   Etsi    UKK

Etusivu » Lähetä vastaus
Lähetä vastaus
Käyttäjätunnus:
Otsikko:
Viestin sisältö:
Kirjoita viestisi tähän. Viestissä voi olla maksimissaan 60000 merkkiä. 

Hymiöt
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:
Fontin koko:
Fontin väri
Vaihtoehdot:
BBCode on Käytössä
[img] on Käytössä
[flash] on Poissa käytöstä
[url] on Käytössä
Hymiöt ovat Käytössä
Älä salli BBCode:a
Älä salli hymiöitä
Älä käsittele linkkejä automaattisesti
Kysymys
Paljonko on kuusi kertaa seitsemän vähennettynä kahdella (vastaus kirjaimina)?:
Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.
   
Liitetiedostot
Voit lisätä yhden tai useamman tiedoston.
Tiedoston nimi
Tiedoston kommentti
 
   
 

Otsikko - Vapaaehtoinen lapsettomuus
Kirjoittaja Viesti
  Viestin otsikko:  Re: Vapaaehtoinen lapsettomuus  Vastaa lainaamalla
Ihmettelin tuota tässä ketjussa monesti vilisevää sanaa "vela" niin paljon että oli pakko tarkistaa se googlettamalla. Onneksi Wikipedia tiesi!

"Vela, ydinräjäytyksiä tarkkailevien valvontasatelliittien sarja"

Nyt ymmärrän! :D

Noh, jatkuihan lista vielä. Se voi tarkoittaa myös eteläisellä tähtitaivaalla sijaitsevaa Purjeen tähdistöä, tai "vapaaehtoisesti lapsetonta". Veikkaan jälkimmäistä!

Omasta mielestäni "vala" olisi kuulostanu loogisemmalta lyhenteeltä - mutta ehkä se olisi jo ollut terminä vähän liian "kiveen hakatun" oloinen :D. Eihän tässä kuitenkaan kukaan mitään _vanno_, kunhan ilmaisee tämänhetkisen mielipiteensä. Ja nyt myrkyllisiä katseita välttääkseni toteankin nopeasti heti perään, että en tarkoittanut tulla kertomaan että "vielä teidänkin mielenne muuttuu", vaan tarkoitukseni on tässä pitkien ja romahtaneiden aasinsiltojen kautta jotenkuten kömpelösti kulkien päästä ilmoittamaan, että taidan itsekin olla sitten vela - ainakin tämänhetkisessä mielentilassani.

---

Sen lyhyemmittä alustuksitta voisin kertoa jotakin omien ajatusteni kehityskulusta siihen suuntaan, että todennäköisesti en tule lapsia hankkimaan. Olen 28-vuotias mies, ja varmaan siinä iässä että ikätoverit alkavat pikkuhiljaa saamaan lapsia. Muistan, että joskus teini-iässä oli lyhyt vaihe, jolloin ajattelin että olisi kiva jos joskus aikuisena olisi lapsi. Sellainen teini-ikäinen lapsi, jota sitten saisi neuvoa kaikissa siinä iässä askarruttavissa kysymyksissä, toimia jonkinlaisena "viisaana opettajana".

Noh, kuinkas sitten kävikään - kului aikaa ja jouduin luopumaan tuosta toiveesta tulevaisuuteni suhteen. Samalla kun hyväksyin erään asian itsessäni, totesin että en tule lapsia saamaan, koska miespari ei voi saada lapsia. Noh, tokihan tuo ajatus oli virheellinen, mutta se iskostui sen verran voimakkaasti päähäni muutamaksi vuodeksi, että totuin täysin siihen täysin.

Olisihan niitä keinoja, kuten adoptio, muumimukimenetelmä, sijaisvanhemmuus ja ties mitä. Ikää kun tuli lisää, luovuin siitäkin mielenhäiriöisestä ajatuksesta, että "kahden isän lasta varmaan kiusattaisiin koulussa". Samahan tuohon pätee kuin muuhunkin kiusaamiseen: ei vika ole kiusatussa vaan kiusaajassa - tai ehkä pikemminkin hänen kasvattajissaan. Mistä päästäänkin siihen, että kuinka soveltuvia he sitten ovatkaan kasvattamaan lasta?

Mutta minun elämäntarkoitukseni on jossain muualla. En vielä tiedä, missä. Ainakin tällä hetkellä haluaisin vain saada oman työni niin toimivaksi, että elättäisin sillä kissani lisäksi vielä itsenikin ja niin että en tienaisi negatiivista pääomaa. Ei näillä tuloilla osteta lasten tarvikkeita. Ja olen niin epävarma siitä, olisinko hyvä kasvattaja - vaikka toisaalta olenkin kuullut sen viisaan lausahduksen, että "kukaan ei ole valmis isäksi/äidiksi ennen lapsen syntymää". Se valmius tulee sitten lapsen myötä - kai? Mistä herää kysymys, että kumpi kasvattaa kumpaa? Mutta kuten totesin, minun tarkoitukseni elämässä on jokin muu kuin lapsen kasvattaminen. Tunnen vain jotenkin sisimmässäni niin.

Mutsin olen ikävä kyllä jossain vaiheessa joutunut palauttaman maan pinnalle tämän asian suhteen. "Joskus jos sinulla sattuisi olemaan lapsia, niin minä kyllä mielelläni hoitaisin". Ei auttanut vaikka yritin hienovaraisesti vihjata että "kaksi miestä ei kovin helposti saa lasta - varsinkaan kun mulla ei edes ole vielä sitä miestäkään". Kun ei vihjailu loppunut, oli pakko jossain kohtaa sanoa, että en tule hankkimaan lapsia. En olisi halunnut sanoa tuota, koska se kuulostaa niin kiveen hakkaamiselta, mutta ilmeisesti näin vain on pakko sanoa vaikken olekaan sataprosenttisen varma.

Sama juttu äitipuolen kanssa. "Kyllä kaksi miestä voi saada lapsia". Just, mutta kun en halua. "Se voi kaduttaa joskus myöhemmin". No omapa on valintani. Ja kuten ylempänä todettiin, voi sekin kaduttaa jos hankkii lapsia.

Alkuräjähdyksen kiitos, onneksi sentään faija ei ole vihjaillut lapsien hankinnasta mitään! :)

Ja tämä maailma ei mielestäni ole liian karmea paikka uudelle lapselle. Se on vain globalisaation tuottamaa harhaa minun mielestäni :). Totuus on se, että tämä maailma on aina ollut kamala. On ainoastaan nykyaikaisen median syytä, että me tiedämme sen nykyään paremmin kuin joskus muinoin. Ratkaisuksi riittää se, että sulkee netin ja menee ulos aurinkoon luonnon helmaan ja on siellä hetken itsekseen <3. Ainakin näin kesän koittaessa. Talvella voi vaikka hypätä avantoon! Vannon että mahtaileva Putin, twiittaileva Trump, tai pommeilla leikkivä Kim ei ole silloin mielessäsi! Eli on tässä maailmassa jotain hyvääkin. Ja aina voi toivota lasta, joka luo maailmaan lisää hyvää vähän pistämään pahalle kampoihin :).


Lainaa:
Nyt on käynnissä kansalaisaloite "Steriloimislain ikäraja pohjoismaiseksi eli 25 vuotta ja lapsiluvuksi kaksi lasta"

Kävin kannattamassa.
Viesti Lähetetty: 29.05.2017 22:18
  Viestin otsikko:  Re: Vapaaehtoinen lapsettomuus  Vastaa lainaamalla
Suomen steriloimislain 30 vuotta tai kolme lasta on holhoavaa vanhanaikaista lainsäädäntöä.

Nyt on käynnissä kansalaisaloite "Steriloimislain ikäraja pohjoismaiseksi eli 25 vuotta ja lapsiluvuksi kaksi lasta"
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2401
Aloitteen tavoitteena on 25 vuotta tai kaksi lasta steriloinnin perusteeksi.
Siitä ei ole kerrottu isoimmissa tiedotusvälineissä.
Pyynnöt medialle ja puolueille eivät ole tuottaneet tulosta.
Poliitikot eivät kommentoi asiaa.

Joten jos kannatatte pohjoismaista oikeutta sterilointiiin, kannattakaa ja jakakaa kansalaisaloitetta.
Viesti Lähetetty: 17.05.2017 10:57
  Viestin otsikko:  Re: Vapaaehtoinen lapsettomuus  Vastaa lainaamalla
Epäonnistuminen/onnistuminen nyt on subjektiivista. Toisen määritelmä menestyksestä voi olla toiselle täysin yhdentekevää.

Mielestäni onnistut silloin elämässä, kun elät tarkoituksellista elämää...toisille se voi olla vain asioiden tutkimista, toisille työ voi olla elämän tarkoitusta, ja jotkut toki löytävät sen perheen perustamisesta. elämässä menestymisen määritelmiä kun on lukemattomia.

Vaikka muutaman ihmisen mielestä olisit epäonnistunut, kun et perusta perhettä, niin mitä sitten?
Viesti Lähetetty: 14.05.2017 16:17
  Viestin otsikko:  Re: Vapaaehtoinen lapsettomuus  Vastaa lainaamalla
Mello kirjoitti:
Voisiko siinä olla mukana jonkinlaista katkeruutta, jos on tajunnut tehneensä väärän valinnan sosiaalisen paineen alla? Sitten tavallaan puretaan sitä katkeruutta.


Tuskin. He ovat äärimmäisen huolissaan koska haluat täydellisesti epäonnistua eliönä.
Viesti Lähetetty: 13.05.2017 06:18
  Viestin otsikko:  Re: Vapaaehtoinen lapsettomuus  Vastaa lainaamalla
Mello kirjoitti:
Itselleni vapaaehtoinen lapsettomuus on ollut nuoresta yhtä luonnollista kuin hengittäminen.


Ei, se on yhtä luonnollista kuin hengittämättä jättäminen.

Lainaa:
"Miten voit olla noin itsekäs, jos kumppanisi haluaisi lapsia". Itsekästähän on nimenomaan vaatia muita tekemään oman tahtonsa mukaan.


Ei, itsekästä on käytännössä hitaasti tappaa "kumppaninsa", ja kutsua tätä kumppaniksi.

Mello kirjoitti:
Tämä maa tarvitsee lapsia" Maailma on tosin jo ylikansoittunut, se pitäisi ihmisille jo olla selvää.


Maailma ei ole ylikansoittunut sellaisista ihmisistä joista on ihmiskunnan tulevaisuudelle on hyötyä.
Viesti Lähetetty: 13.05.2017 06:05
  Viestin otsikko:  Re: Vapaaehtoinen lapsettomuus  Vastaa lainaamalla
Tihku kirjoitti:
Hoivaviettini tuntuu kohdistuneen lapsien sijasta kasveihin ja eläimiin. En oikein käsitä, miten monet naiset näkevät vauvat ultimaattisen söpöinä olentoina, joita pitää heti päästä paijaamaan. Mitä he siinä tilanteessa oikein kokevat?


Miksi ihmeessä itse näet ruuan jotenkin söpönä?
Viesti Lähetetty: 13.05.2017 05:54
  Viestin otsikko:  Re: Vapaaehtoinen lapsettomuus  Vastaa lainaamalla
Oon 26v ja vapaaehtoisesti lapseton. Ollaan miehen kanssa puhuttu asiasta ja samoilla linjoilla onneksi ollaan, ero siitä olisi muuten tullut. Ärsyttää kyllä kun erityisesti miehen puolelta sukulaiset kyselee jatkuvasti, että millonkas teillä... Ja aina ne samat litaniat että kyllä se mieli voi muuttua jne :roll: Nyt varsinkin tuota saa kuulla, kun miehen sisko sai lapsen ja se sisko oli aiemmin sitä mieltä, että ei hanki lapsia. Että kyllähän se minullakin nyt mieli muuttuu kun silläkin kerta muuttui!

Mulla ei oikeestaan oo edes mitään yleviä ekologisia perusteluita tälle velaudelle. En vaan halua lapsia, en ole oikeastaan ikinä halunnut. En ymmärrä miltä tuntuu haluta lapsia, asia on minulle suurinpiirtein yhtä absurdi kuin joku kertoisi haluavansa muuttaa kuuhun. Oon miettinyt mahdollisesti strelisisaatiota kun täytän 30.
Viesti Lähetetty: 05.01.2017 20:40
  Viestin otsikko:  Re: Vapaaehtoinen lapsettomuus  Vastaa lainaamalla
Täällä myös 44-vuotias vapaaehtoisesti lapseton nainen. Tunnistan itseni kommenteista täysin. Lapsena luulin, että lapset kuuluvat aikuisena automaattisesti asiaan, halusin niitä tai en. Joskus 17-vuotiaana sitten tajusin, että päätös on yksin minun. Olen keskeyttänyt (ihan aikuisiällä) yhden raskauden ja tuntenut toimenpiteen jälkeen lähinnä suurta helpotusta.
Toki olen joutunut puolustelemaan valintaani, lähinnä suvulleni, joka on laaja ja monilapsinen... Pitkään se oli sitä, että joka ikinen suvun uusi tulokas runtattiin syliini, että voisin harjoitella. Sitten selitettiin, että kyllä sinä sitten sitä lasta rakastat kun se on oma.

Kun kävin säädylliseen ikään tultuani ja säädyllisen harkinta-ajan jälkeen nippaamassa piuhat poikki, pidin huolta siitä että asia tuli suvun tietoon. Minulla ei ole yhtään syytä haluta lasta, mutta tusinoittain syitä olla haluamatta niitä. Aika monta niistä jo täälläkin mainittu.
Viesti Lähetetty: 02.01.2017 19:34
  Viestin otsikko:  Re: Vapaaehtoinen lapsettomuus  Vastaa lainaamalla
Eikös lapsettomuus liene yksi suurimmista ympäristöteoista joita ihminen elämässään voi tehdä? Ja jos nyt sattuisi niin että lisääntymisiän jälkeen alkaisi tuntea kovaa poltetta äitiyteen/isyyteen niin maailma on pullollaan lapsia jotka odottavat sitä oikeaa kotia. En tunne siis vähäisintäkään syyllisyyttä siitä että en lasten tekoon ole ryhtynyt - päinvastoin olen vain helpottunut etten sille tielle ole hairahtunut :D
Viesti Lähetetty: 07.06.2016 16:06
  Viestin otsikko:  Re: Vapaaehtoinen lapsettomuus  Vastaa lainaamalla
^ minä siis kirjoitin tuon :)
Viesti Lähetetty: 16.05.2016 20:50
 
 

Etusivu » Lähetä vastaus


Hyppää:  
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com