Millaiset elämäntavat teillä on?

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.
Hymiöt
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode on Käytössä
[img] on käytössä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat käytössä

Otsikko
   

Voit lisätä yhden tai useamman tiedoston.

Laajenna näkymää Otsikko: Millaiset elämäntavat teillä on?

Re: Millaiset elämäntavat teillä on?

Kirjoittaja Karikkorapu » 05.11.2017 13:06

Frisbeegolf, siinäpä kiva laji. Olisipa se ollut keksitty jo 70-luvun lopulla, tai olisinpa itse keksinyt sen jo kymmenen vuotta sitten.

Luonnossa liikkumista, keskittymistä, aivotyötäkin, suorituksia. Palkitsevia ja vähemmän palkitsevia kokemuksia. Voi pelata yksinkin. Ei tekstiiliurheilua eikä muutenkaan hienostelua. Ei maksa edes paljon. Suosittelen.

Re: Millaiset elämäntavat teillä on?

Kirjoittaja masa » 04.11.2017 11:47

Liikun vaihtelevalla menestyksellä. Viime vuonna vielä sujui kestävyysharjoittelu (juoksu, pyöräily) mutta ei enään. Harrastan nyt vähän kaikkia lajeja. Frisbeegolf on uusi laji kuvioissa ja sitä tuli kesällä hyvät määrät harrastettua, niin että yhdelläkin viikolla oli yli 20 h liikuntaa. Eilen kävin kattomassa sc Kokkolan lentopallopelin ja niillä on vapaita harjoituksia joka toinen viikko, ihan mukava laji niin vois talven pelailla sitä.
Aika vähän katon mitä syön, välttelen kuitenkin kaikkea mautonta eli terveellistä :) Energia-, proteiini patukoita ja juomia käytän silloin tällöin.
Semmonen vuorokausirytmi että ennen treenipäivää nukun tarkoituksella vähän vähemmän kun olen huono nukahtamaan. Sillä saa sen 6-10 h unta harjoituspäivän jälkeen ja palautuminen on messissä.

Re: Millaiset elämäntavat teillä on?

Kirjoittaja Sami90 » 25.09.2017 20:37

Olen kuntouttavassa työtoiminnassa neljänä päivässä viikossa klo 8-14. Herätyskello herättää kuudelta aamulla. Syön lautasellisen puuroa, ja juon kupillisen kahvia. Tabletilla selailen netistä juttuja. Vartin yli seitsemän lähden kävelemään sinne työtoimintaan.

Olen takaisin kotona joskus puoli kolmen aikoihin. Laitan jotain ruokaa, ja syönnin päälle juon kupillisen kahvia. Otan sitten päikkärit, jonka jälkeen lähden ulos kävelylle. Tulen takaisin kotiin kaupan kautta, jos jotain ruokia tarvitsee ostaa. Olen kotona joskus kuuden aikoihin. Syön siinä sitten iltapalaa, surffailen netissä, katson netflixistä leffoja sekä sarjoja.

Perjantait on vapataa työtoiminnasta. Yleensä siivoan kotona perjantaisin. Alkoholia juon tosi harvoin. Alle 50 euroa menee per vuosi alkoholiin rahaa. En tupakoi.

Re: Millaiset elämäntavat teillä on?

Kirjoittaja Helmi » 12.08.2016 21:39

Tässäpä aihepiiri, jonka toteutumisessa olis aina vähän petrattavaa. Voin kuitenkin hyvällä omallatunnolla sanoa elämäntapojeni olevan noin yleistasolla ihan hyvät - vaikka siis vaihtelua aina onkin suuntaan ja toiseen.

Syön melko säännöllisesti ja terveellisesti. Olen juuri siirtynyt kasvispainotteiseen ruokavalioon ja tulevaisuudessa olisi tarkoitus syödä vielä ylipäätään vähän puhtaammin. Kahvia nykyisellään ihan maksimissaan 2 kuppia päivässä, enempää ei kroppa siedä. Alkoholia ei tule nautittua ollenkaan, saati sitten mitään tupakkatuotteita. Makeaakaan mulla ei juurikaan yleensä tee mieli. Tosin viime aikoina metsät ovat pursunneet mustikkaa, joten on sitten tullut myös leivottua piirakkaa ja muffinssia, myönnetään. (Jotka olen sitten lähes yksin myös "joutunut" syömään, hahah.)

Kunnon lenkki ja/tai kotitreeni tulee vedettyä muutaman kerran viikossa, siihen päälle koiran kanssa lenkkeilyt. Kuntosali on intohimoni, mutta olen tällä hetkellä luvannut itselleni salikortin vasta opiskelijan statuksesta eroon päästyäni, ovat nuo kortit perkule täällä päin niin kalliita. Suurin ikuisuusongelma on varmaan unirytmi, joka sitten sakatessaan sotkee kaiken muunkin (väsymys -> stressi, makeanhimo, liika kofeiini jne...).

Lisäravinteita ei muuta kuin D-vitamiinia talvisin ja salilla käydessä proteiinilisät ja glukosamiini. Siinäpä nuo. :)

Re: Millaiset elämäntavat teillä on?

Kirjoittaja athmos » 11.07.2016 19:57

Pelle Grino kirjoitti: Mitä korvikkeita käytit lopettamisyrityksissäsi? Kaikkia kannattaisi kokeilla, sillä ne toimivat eri tavoin eri ihmisillä. Minä yritin alkuun nikotiinilaastarilla, mutta se ei tuntunut missään. Inhalaattori toimi jo paremmin, ja sen (sekä purkan) avulla lopettaminen onnistuikin sitten yllättävänkin helposti. Kahdeksan ja puoli vuotta poltamatta.
En polta lainkaan, käytin tuota vain vertauskuvana :roll:

Re: Millaiset elämäntavat teillä on?

Kirjoittaja Pelle Grino » 10.07.2016 20:40

athmos kirjoitti: Se on niinkuin tupakointi; tietää että on terveydelle pahaksi ja rahaa kuluu, mutta ei vain pysty lopettamaan. Kaikki lakkoyritykset ovat kestäneet parhaimmillaan 5 päivää.
Mitä korvikkeita käytit lopettamisyrityksissäsi? Kaikkia kannattaisi kokeilla, sillä ne toimivat eri tavoin eri ihmisillä. Minä yritin alkuun nikotiinilaastarilla, mutta se ei tuntunut missään. Inhalaattori toimi jo paremmin, ja sen (sekä purkan) avulla lopettaminen onnistuikin sitten yllättävänkin helposti. Kahdeksan ja puoli vuotta poltamatta.

Re: Millaiset elämäntavat teillä on?

Kirjoittaja athmos » 10.07.2016 03:15

Istun koneella, syön kaikkea paskaa, mm. sipsejä, pizzaa, makkaraperunoita yms. eli ei mitkään hyvät ole. Ei vain jaksa lähteä ulos liikkumaan ja kaikki roskamättö on vain niin hyvää. Se on niinkuin tupakointi; tietää että on terveydelle pahaksi ja rahaa kuluu, mutta ei vain pysty lopettamaan. Kaikki lakkoyritykset ovat kestäneet parhaimmillaan 5 päivää. Pitäisi olla joku muu ihminen tukena ja pakottamassa kävelylenkille.

Re: Millaiset elämäntavat teillä on?

Kirjoittaja Vieras » 10.07.2016 00:56

Treenaan salilla lihasvoimaa hankkiakseni ja juoksuhölkkään 3 x 10 km per viikko. Aina yksin. En kaipaa seuraa. Ärsyttää kun joskus naapurini on ehdottanut päästä mukaan ja kahdesti lupauduin. Häiritsi kovasti joutua huomioimaan toista ihmistä kun se kyselikin laitteista vähän väliä ja istu yhteen laitteeseen jopa väärinpäin! Ziisus :(
Juhannusviikolla kilpailin itseni kanssa - halusin tietää selviäisinkö puolimaraton matkasta. Joo, mutta olin hidas.

Olen itseäni kohtaan aika tiukka ruokapoliisi, muuttunut pikkuhiljaa semmoiseksi. En tykkää sokerista, liiasta suolasta, jauhoista, perunoista enkä itämaisista ruuista just sen sokerin takia. Ostan kaiken mahdollisen luomuna. Rakastan meksilaisia ruokia, teen kaikki alusta alkaen itse. Salsakastikkeeni ei todellakaan sisällä lisättyä sokeria kun sen tekee täysin kypsistä tomaateista - ne ovat riittävän makeita, samoin pubnaiset paprikat. Rawit chilit maustaa kaiken. Naminami---

Verenpaine 60/90, leposyke 45-55 (vaihtelee näköjään, johtuisko ruuasta tai työstressistä?)
Olen keski-ikäinen nainen. Voimakas, atleettinen tyyppi. Pituus 170cm ja paino 70kg.

Re: Millaiset elämäntavat teillä on?

Kirjoittaja Varjotar » 02.07.2016 11:05

Tekishän sitä mieli rellestää ja elää ku pellossa, mutta kuntoa tulee pidettyä yllä liikkumalla ja lihastreenillä.
Sapuskaa syödään sillo ku siihen on varaa ja sattuu vielä kiinnostamaankin :D

Re: Millaiset elämäntavat teillä on?

Kirjoittaja Ginger » 19.04.2016 08:14

Siirryin vuoden vaihteessa lähes vegaaniksi, lihaa tai kalaa en syö ollenkaan. Satunnaisesti käytän joitakin maitoa sisältäviä ruokia. En silti väitä, että söisin kovin terveellisesti, koska kaikenlaista makeaa tulee napsittua lähes joka päivä.
Liikunnan osalta ei tällä hetkellä ole mitään säännöllistä harrastusta, mutta kävelen tai pyöräilen joka päivä, aika lyhyitä matkoja tosin.

Ylös