Unenlahjat ja nukkuminen yleensä

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.
Hymiöt
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode on Käytössä
[img] on käytössä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat käytössä

Otsikko
   

Voit lisätä yhden tai useamman tiedoston.

Laajenna näkymää Otsikko: Unenlahjat ja nukkuminen yleensä

Re: Unenlahjat ja nukkuminen yleensä

Kirjoittaja Andras » 23.06.2017 04:57

Minulle sekä nukahtaminen että herääminen on vaikeaa.

Se on auttanut että olen alkanut kuunnella ASMR:ää youtubesta. Ja lisäksi vähän aikaa sitten tilasin kiinasta silmälaput, tosin niitä myytiin seksileluna hehheh. Mutta siitä huolimatta mun täytyy olla oikeasti väsynyt, että pystyn nukkumaan. Ja tuohon on ongelma se että päivässä on liian vähän tunteja.

Työpäivinä tulee nukuttua 2-4 tuntia, niin vaikeita aikatauluja noi on mulle.

Re: Unenlahjat ja nukkuminen yleensä

Kirjoittaja Joutilas » 16.04.2017 00:32

Olen lapsesta saakka pystynyt nukahtamaan missä vain todella nopeasti. Kun päätän mennä nukkumaan ja laitan pään tyynyyn, ei usein kulu edes minuuttia kun olen jo nukahtanut.

Re: Unenlahjat ja nukkuminen yleensä

Kirjoittaja Skitsoidi » 27.02.2016 23:58

pyrin menemään nukkumaan kello 23:30 mennessä ja nukun 8-9 tuntia yössä.

Re: Unenlahjat ja nukkuminen yleensä

Kirjoittaja Varjotar » 17.02.2016 13:54

Yön virkku ja aamun torkku täällä. Nukkuminen on ihan mitä sattuu, noin yleensä. Kausia, jolloin uni maittaa ja toisinaan ei viikkoon juuri lainkaan, tiedä häntä? :D

Re: Unenlahjat ja nukkuminen yleensä

Kirjoittaja Karikkorapu » 15.02.2016 15:20

Minun unirytmini vakiintui syksyllä 2006, kun hankin tallentavan digiboksin eikä enää tarvinnut valvoa illalla telkkariohjelmien takia. Rupesin heräämään aikaisin, arkipäivinä klo 4.30 ja viikonloppuisin klo 6, ja menin nukkumaan tuossa iltayhdeksän maissa.

Hyvä unirytmi. Aamulla ei tule ikinä kiire, kun aikaa on vaikka tehdä lumityöt, käydä lenkillä ja suihkussa tai katsoa telkkarista kokopitkä elokuvan ennen töihin lähtöä. Illalla taas ei tarvitse koskaan pyöriä valveilla, vaan aina nukuttaa.

Harmittaa vain, etten älynnyt opetella tätä rytmiä nuorempana. Joissakin asioissa itsekuri ja järjestys tekevät ihmisen onnellisemmaksi kuin vapaus. Valvoin pitkään ja kuljin univelkaisena työssä - uuvutin itseni.

Joskus menen illalla punkkaan jo kahdeksan maissa. Tyynyn alla on sanelin, jolle olen tallennellut rauhallisia puheohjelmia radiosta tai äänikirjoja. Kuuntelen niitä silmät kiinni ja annan ajatusten lähteä omille teilleen. Yleensä nukahdan melko pian.

Re: Unenlahjat ja nukkuminen yleensä

Kirjoittaja satsuma » 25.06.2015 17:57

Minullakaan ei ole noita kesken unen heräämisiä ilmennyt. Unenlahjat ovat aina olleet hyvät. Kun kerran nukahdan, niin hereille ei saa kirveelläkään :D

Re: Unenlahjat ja nukkuminen yleensä

Kirjoittaja aviation » 25.06.2015 17:32

Ihan aloittajan tekstiin tässä kommentoin,
Kun mulla oireet on samat.

Samasta asiasta kirjoitin johonkin toiseenkin keskusteluun.

Oikeassa ootte, ei introverttiys nukkumiseen vaikuta minullakaan.
Stressi ja ajatusten päässä pyörittäminen kylläkin.
Masennuksesta ei oo kokemusta.

Omasta kokemuksesta voin sanoa, et fyysinen rasitus kyllä
Vaikuttaa nukkumiseen positiivisesti. Oon kyl oppinu, et illallakin on
Hyvä lähtee liikkeelle ihan kuntoilumielessä.

Itse oon aamuvirkku, en tee iltakahdeksan jälkeen mitään sellaista,
Mikä vaatisi älyllisiä ponnisteluja. Mulle ei kannata soittaa iltayhdeksän jälkeen,
Kun en vastaa, jos ei oo nyt ihan lähiomainen, joka soittaa.

Melatoniinista kirjoittelin kans, kannattaa sitäkin kokeilla.

Re: Unenlahjat ja nukkuminen yleensä

Kirjoittaja Tihku » 14.06.2015 22:08

Itse olen oppinut huonon tavan nukahtaa telkkarin ääreen, josta sitten herään keskimäärin parin tunnin kuluttua, pesen hampaat ja menen sänkyyn nukkumaan. Ei millään lailla järkevää, mutta sohvalle on vain niin kiva rentoutua ilman paineita siitä, että nyt pitäisi nukahtaa. Ja usein sitä paitsi nukahdan "vahingossa" kesken katsomani ohjelman. Systeemi toimii yllättävän hyvin, jos pääsen sänkyyn ennen kahta, mutta jos nukahdankin pidemmäksi aikaa unensaanti toisella kierroksella vaikeutuu. Melatoniini auttaa toisinaan uudelleennukahtamisessa. Huono puoli järjestelmässä on sekin, että nykyisin on vaikea nukahtaa ilman rentoutushetkeä telkkarin ääressä suoraan sänkyyn.

Olen myös havainnut, että minulla on kausia, jolloin väsyttää aivan tajuttomasti, vaikka olisinkin nukkunut hyvin, ja vastapainona välillä on pirteyskausia, jolloin ei vaan meinaa saada illalla unta eikä edes väsytä, vaikka olisin nukkunut jo useamman yön huonohkosti. Runsas ulkoilu auttaa nukahtamiseen, mutta se vaatii itselläni useamman tunnin fyysisesti sopivan aktiivista puuhailua, mitä on hankala toteuttaa ympäri vuoden nykypäivän normaaliarjessa.

Re: Unenlahjat ja nukkuminen yleensä

Kirjoittaja j_v_ » 10.06.2015 21:52

Töiden alkaessa ja muuttaessa ns. omilleen ja myöhemmin ihan omaan asuntoon, huono ajankäyttö vei nukkumisen aloituksen todella myöhään ja koska herätys oli aikaisin, ovat unet jääneet jo pidemmän aikaa (nyt puhutaan melkein vuosikymmenestä) viiteen/kuuteen tuntiin. Heräilyjä ja pyörimisiä sängyssä useasti yössä, viimeisen vuoden aikana muutamia jopa melkein täysin unettomia öitä varsinkin la-su-ma öistä.

Liikuntahan varmaan onnistuisi lieventämään oireita ja helpottaisi nukahtamista, mutta miten vahvoja ovatkaan tekosyyt ja uskomaton onkaan mieli kun se on itseään vastaan.

Tilannetta vaikeuttamaan on tullut krooniseksi muuttunut niska- ja hartiaseudun jumitus. Melatoniiniakin kokeilin muutaman kerran, hyvin huomasi väsymyksen tunnin/kahden sisällä ja nukahtaminen onnistui hyvin. Tosin siinä oli haittapuolensa, parin tunnin päästä heräsin ja oli kauhean levoton olo, eikä unta enää saanutkaan sen jälkeen kunnolla, eli se ei ollut ratkaisu tilanteeseen.

Re: Unenlahjat ja nukkuminen yleensä

Kirjoittaja niksuu93 » 08.06.2015 18:41

Kesä ja lämpenevät kelit sekä valoisammat yöt tuovat taas oman haasteensa nukkumiseen. Itse kun en oikein osaa nukkua kuin vain pimeässä. Toisaalta kesällä tuntuu muutenkin unentarve olevan normaalia vähäisempää ja huomattavasti helpommin saa itsensä myös ylös, kun aurinkokin paistaa jo viideltä aamulla. Siis jo paistaa, alku ei ole ollut kovin lupaava. :lol:

Ylös