Rekisteröidy    Kirjaudu sisään    Keskustelualue    Käyttäjät   Etsi    UKK

Etusivu » Lähetä vastaus
Lähetä vastaus
Käyttäjätunnus:
Otsikko:
Viestin sisältö:
Kirjoita viestisi tähän. Viestissä voi olla maksimissaan 60000 merkkiä. 

Hymiöt
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:
Fontin koko:
Fontin väri
Vaihtoehdot:
BBCode on Käytössä
[img] on Käytössä
[flash] on Poissa käytöstä
[url] on Käytössä
Hymiöt ovat Käytössä
Älä salli BBCode:a
Älä salli hymiöitä
Älä käsittele linkkejä automaattisesti
Kysymys
Paljonko on kuusi kertaa seitsemän vähennettynä kahdella (vastaus kirjaimina)?:
Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.
   
Liitetiedostot
Voit lisätä yhden tai useamman tiedoston.
Tiedoston nimi
Tiedoston kommentti
 
   
 

Otsikko - Sopivia työpaikkoja?
Kirjoittaja Viesti
  Viestin otsikko:  Re: Sopivia työpaikkoja?  Vastaa lainaamalla
On tullut työskenneltyä lähinnä sosiaalisella epämukavuusalueella koko elämä. Nykyinen työnantajani on kyllä oikein hyvä, työpaikka on turvallinen ja rento, ja mikä tärkeintä, työn arvopohja on kunnossa. Mutta työskentelen ihmisten kanssa ilman omaa rauhaa, puhelimen keskeytellessä tämän tuosta, ilman mahdollisuutta tehdä työtä oman kammion rauhassa.

Toivon kovasti vielä saavani mahdollisuuden siirtyä johonkin täysin itsenäiseen, rauhalliseen työhön, jossa voisi ilman keskeytyksiä keskittyä ja olla ihan omassa rauhassa. Se olisi itselleni paras mahdollinen tila ja työnantajakin saisi minulta parhaan mahdollisen tuloksen, kun ei tarvitsisi olla osana tiimejä, vastailla puhelimeen, smalltalkata milloin kenenkin kanssa ja hypätä palavereissa. Ultimaattinen haave ja tavoite on toki täysin vapautua työelämästä.
Viesti Lähetetty: 16.08.2017 21:25
  Viestin otsikko:  Re: Sopivia työpaikkoja?  Vastaa lainaamalla
Onko kellään introvertilla kokemuksia kiinteistönvälittäjän työstä? Alanvaihto on edessä ja kyseinen ala kiinnostaisi. Olen kouluttautunut lähihoitajaksi ja sosionomiksi ja alan töitä en enää pysty tekemään. Käytännön-, suunnittelun ja luovuuden puolella olisi mun vahvuudet. Ikää on jo niin paljon ettei ole helppoa ajatella lähteä ns. pitkälle tielle.
Viesti Lähetetty: 15.08.2017 08:09
  Viestin otsikko:  Re: Sopivia työpaikkoja?  Vastaa lainaamalla
Kerronpa nyt väliaikatietoja nykytyöstäni. Työni on pysynyt merkityksellisenä ja saakurin haastavana josta toisaalta pidän. Itsenäisenä työskentely on ehdottomasti pelastus. Ei enää osastoille tai vastaaville. Ajomatkat asiakkaiden välillä tarjoavat yleensä kuormituksen alenemista ja kauheinta on toimisto-osuus varsinkin ennen kuin narsistisia piirteitä omaava tilanviejä vaihtoi toimipaikkaa.

Naisvaltaisena työnä edelleen kuppikuntia on ja jään kyllä mieluusti niiden ulkopuolelle. Ja kumma että tupakointi on niinkin hyväksyttyä ja toiseutta aiheuttavaa vaikka ollaan hoitoalalla.
Viesti Lähetetty: 04.08.2017 17:44
  Viestin otsikko:  Re: Sopivia työpaikkoja?  Vastaa lainaamalla
Mikä voisi käydä minulle, kun olen jo korkeakoulutettuna kohtuuyksinäisessä työssä, jossa on asiakaspalvelua lähinnä sähköpostitse, mutta kaipaan kiinnostavampaa alaa, esim. kirjoittamista? Lisäksi kuitenkin saisi olla hyvä työyhteisö eli toimistotyö kyllä kävisi. Sosiaalialaakin on tullut aiemmin kokeiltua, mutta tosiaan paloin loppuun, en ymmärtänyt vielä silloin introverttiuttani ja sen tarpeita.
Viesti Lähetetty: 04.08.2017 14:47
  Viestin otsikko:  Re: Sopivia työpaikkoja?  Vastaa lainaamalla
Kaksi viikkoa uudessa työpaikassa. Töitään ei hallitse -tunne päällä tietenkin, mikä kuulema on normaalia kaksi kuukauttakin. Perehdyttäminen on yritys erehdystä. Jatkuvia soittoja työkavereille asioiden selvittämiseksi. Tietoa siitä että ihmiset tulee hoidettua mutta tietoja ei saa siirrettyä kaikilla niillä tasoilla millä oletetaan.

Ihmiset ja nimet tuskallisen hitaasti painuvat mieleen. Niin asiakkaiden kuin kollegoiden. Saati kaikki yhteistyötahot. Saati toimipaikassa työskentelevät muut tahot (iso laitos, jossa toimisto sijaitsee).

Saati että omia etujaan jaksaisi ajaa, kuin sen välttämättä työntoteutukseen tarvittavat.

Siis vaihtelu ei meikäläistä virkistä. Tavoite paremmasta kuitenkin on taivaanrannassa kajastamassa. Työ on pääosin kuitenkin itsenäisesti tehtävää ja kunhan sitä alkaa hallitsemaan, löytänen sitten ne henkireiät asiakkaidenkin kohtaamisten väliin.

Työpaikanvaihto on siis ollut ainakin tässä mielessä kannattavaa. Asia mikä kyllä muuttui on jatkuva tekemisen pakko, kun töitä ajoittain on paljon, mutta sehän sopi minulle paremmin kuin hengailu kollegoiden kanssa. Huh.

Mutta raastavaa minulle aina on ollut tila jossa tietää olevansa erittäin liukkaalla kaltevalla pinnalla. Ja tietää ettei kaikkea tee oikein pitkään aikaan. Tosin ei koskaan kaikkien mieliksi mutta sen asian olen jo mieltänyt ettei sellainen ole hyvästä ja viisainta on tehdä asiat niin kuin itsestä tuntuu oikealta asiakasta kohtaan - ei kollegaa.

Tulen olemaan siis kollegoiden epäsuosiossa omapäisyyteni vuoksi.
Viesti Lähetetty: 13.01.2017 06:24
  Viestin otsikko:  Re: Sopivia työpaikkoja?  Vastaa lainaamalla
Jäin miettimään (lempitilani aina jäädä miettimään, heh) että uskon omaavani sosiaaliset taidot mutta olen muutenkin eron jälkeen vähän kapinoinut kaikkea ja vieläkin vuosien jälkeen kyseenalaistan asioita, ihmisiä jne.

Joten taistelen nyt juuri tämän asian kanssa että pitääkö minun käyttää opittuja sosiaalisia taitoja vaikka koen ne jostain syystä ylimitoitetuilta tai epäoikeudenmukaisilta lähinnä siksi ettei niitä taitoja saa itsekään kuin harvoin.

On ollut aika jolloin olen luteriaalisiin oppeihin turvaten ymmärtänyt toisten huonoa käytöstä, välinpitämättömyyttä, osin selkeää hyväksikäyttöäkin tai henkilön omaa rajallista taitoa sos.tilanteissa. Kääntänyt jopa toisen korvankin kun toiselle on lyöty aiheetta. Ja sen vuoksi olen ensin opetellut määrittämään omia rajojani ja pitänyt puoleni ajattellen etten ole itsekäs paska.

Olen päättänyt että jos koen toisen kohtelevan epäkunnioittavasti, epärehellisesti toisia tai minua niin sitä saa sitten hänkin osakseen.

Toinen juttu heräsi myös eli työmoraali. Kun antaa kaikkensa töissä ei jää yksityiselämään mitään kuin voimien kerääminen. Ja saa tosiaan olla tyytyväinen että viihtyy yksin, sillä yksin tulee eläkkeellä ollessaankin olemaan. Ellei soittele sitten hätäkeskukseen pienistäkin asioista. Tai ahdistu turvattomuuttaan kotona.

Itse siis olen hoitoalalla ja silti etten tahdo jaksaa olen itselleni merkityksellisessä työssä ja tunnen olevani vieläpä hyvä. En tosin kollegoita jaksa sitten pitemmän päälle, jos niillä on jokin pääpaino työnulkopuolella ja puheet liikkuu sitten riennoissa, sukujuhlissa ja tositv:ssä tai saippuassa.

Tärkeää olisikin saada työ kuin työ sellaiseksi ettei kuormittuisi liikaa päivän aikana ja olisi edes se teoreettinen mahdollisuus nauttia ihmisten seurasta työajan ulkopuolellakin.
Viesti Lähetetty: 28.12.2016 18:59
  Viestin otsikko:  Re: Sopivia työpaikkoja?  Vastaa lainaamalla
Olen samaa mieltä kuin sosiaalialan tyypit aiemmin tässä ketjussa, introvertillekin voi sopia sosiaalinen ammatti. Itse olen opettaja: siis ammatissa, jossa olen KOKO ajan tekemisissä muiden ihmisten kanssa. Koko opiskeluajan työskentelin asiakaspalvelutehtävissä, ja pakotin itseni opettelemaan sosiaalisesti taitavaksi.

Olin varsin hämmästynyt, kun ensimmäisen pitkän sijaisuuden jälkeen rehtori kiitti ja kuvasi minua todella sosiaaliseksi. :shock: Näitä kommentteja olen kuullut paljon myös myöhemmin, vaikka en pidä itseäni yhtään sosiaalisena, osaan vain käyttäytyä sosiaalisesti sitä vaativissa tilanteissa.

Kääntöpuoli on sitten se, että iltaisin en jaksa juurikaan nähdä kavereita, jos on ollut pitkä työpäivä, enkä aina meinaa jaksaa lähteä edes kauppaan, kun siellä on vieraita ihmisiä. Mieluiten lähden koirien kanssa yksin metsään. Tämä introverttiys tuli taas pintaan ennen joulua, kun olin tehnyt yli kuukauden pitkää päivää töissä, oli iltaisin harrastuksia ja mies kävi pariinkin kertaan samalla viikolla kylässä toiselta paikkakunnalta. Kun bonuksena kaksi iltapäivää oli opekokouksia ja palavereita, meinasi mennä kuppi nurin.. Olin vähällä lähteä kesken kokouksen kotiin sanomatta kenellekään mitään. Olin monta päivää huonolla tuulella, kotona laitoin puhelimen kiinni enkä halunnut pitää mitään yhteyttä edes siihen maailman parhaaseen mieheen. Joulumarkkinoilla ahdisti, ja jouluaattona pystyin viettämään vanhempien luona aikaa vain muutaman tunnin. Nyt kun olen neljättä päivää kotona yksin, pystyin jo käymään alennusmyynneissä nopeasti täsmäiskuna.

Minä siis rakastan työtäni, oppilaita ja työkaverit on maailman parhaita. Jatkossa muistan taas ehkä paremmin, etten kuormita itseäni liikaa (sosiaalisesti). Selviän arkipäivistä hyvin, mutta erityisesti poikkeusohjelmat väsyttävät valtavasti. Vanhempainvartteja ei todellakaan ole luvassa yhtäkään ennen kuin jakso vaihtuu ja opetustunnit vähenevät :lol:
Viesti Lähetetty: 28.12.2016 17:20
  Viestin otsikko:  Re: Sopivia työpaikkoja?  Vastaa lainaamalla
Kerroin aiemmin tässä ketjussa olevani kuntouttavassa työtoiminnassa kierrätyskeskuksessa. Neljä vuotta olen nyt ollut siinä hommassa. Viimeksi ollut palkallisessa työssä kesällä 2011. Olen kait yhteiskuntaan sopeutumaton tapaus, tai jotain.
Viesti Lähetetty: 03.12.2016 00:38
  Viestin otsikko:  Re: Sopivia työpaikkoja?  Vastaa lainaamalla
Itse oon ollut jo yli kolme vuotta yhdessä introverteille huonoiten sopivista töistä: Operaattorin puhelinasiakaspalvelussa. Työ itsessään ei ole oikeastaan edes niin kauheaa ja kestän myös ne satunnaiset hankalat asiakkaat, mutta nykyisin tosiaankin myös asiakaspalvelussa pitää tuputtaa asiakkaille uusia palveluita ja tuotteita, enkä kyllä tosiaankaan ole mitenkään myyntihenkinen ihminen. Inhoan sitä, että minun pitää "keksiä" mitä asiakas haluaisi ja yrittää myydä sitä hänelle. Tavoitteita myynnin suhteen kiristetään jatkuvasti ja pomot huohottaa niskassa. Lisäksi välillä koen olevani ihan surkea verrattuna meidän huippumyyjiin, jotka vetää yli 20 myyntiä päivässä ihan tuosta vaan. Mutta en vaan osaa sitä myymisen taitoa mikä joillakin ihmisillä tuntuu olevan. Oon muutenkin ihan puutunut näihin hommiin, haluaisin tehdä jotain haastavampaa ja merkityksellisempää työtä.

Oon tehnyt näitä hommia siis opintojen ohella ja nyt valmistun vihdoinkin yhteiskuntatieteiden maisteriksi, pääaineena sosiologia. Alan saman tien hakemaan töitä sekä omalta alalta että muiltakin. Mitä tahansa, että pääsen pois tuosta nykyisestä työstä.
Viesti Lähetetty: 22.11.2016 19:37
  Viestin otsikko:  Re: Sopivia työpaikkoja?  Vastaa lainaamalla
Olen introverttina ajautunut niinkin hulluun ammattiin kuin myyntityöhön. Takana on pitkät "nörttiopinnot" yliopistossa ja melkein loppuun asti eli tohtoriksi.

Homma tuli minulle sattumien kautta valmistuttuani ja vihasin myyntiä ensimmäiset vuodet. Työn helppous ja palkka vetivät kuitenkin puoleensa. Olen oppinut työssä voittamaan sosiaalisen jännityksen (luultavasti monet asiakkaat pitävät minua ekstroverttinä) ja kääntämään tarkkanäköisyyden, pohdinnan ja tilanteiden aistimisen voimavaraksi.

Pystyn nykyään helposti aloittamaan keskustelun tuntemattoman kanssa ja keksin paljon puhuttavaa. Vapaa-ajalla en kuitenkaan ole kiinnostunut erityisemmin tutustumaan ihmisiin.
Viesti Lähetetty: 18.11.2016 14:58
 
 

Etusivu » Lähetä vastaus


Hyppää:  
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com