Sopivia työpaikkoja?

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.
Hymiöt
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode on Käytössä
[img] on käytössä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat käytössä

Otsikko
   

Voit lisätä yhden tai useamman tiedoston.

Laajenna näkymää Otsikko: Sopivia työpaikkoja?

Re: Sopivia työpaikkoja?

Kirjoittaja MaaOnVoimaa » 10.06.2020 21:36

Eihän täällä lama suomessa edes ole mitään hommia että vois valita. Oon ihan käsittämättömällä tuurilla löytänyt vakiduunin lyhyellä työkokemuksella. Yleensä pitää olla 50 vuotta työkokemusta että otetaan töihin mutta on jo kuitenkin liian vanha. :roll: Täällä kuitenkin joutuu pitkäaikaistyöttömäksi ylikoulutettuna väärälle alalle tms. Ihan vammanen pleissi tämä maa. Aina palkataan halvin kaveri jolla vähiten koulutusta ja sitten ihmetellään kun menee vituiksi. Ehkä hieman kärjistin.

Re: Sopivia työpaikkoja?

Kirjoittaja Bananana » 10.06.2020 10:44

Lista ei ole tietenkään vielä täydellinen ja kaikenkattava, puuttuu mm. kaikki kulttuuri-, taide-, viihde- ja käsityöalan nimikkeet. Ja lista sisältää joitakin ehkä enemmän ekstrovertille suuntautuvia vaihtoehtoja, mutta uskon että introverttikin voisi sopia lähes mille alalle tahansa omien sosiaalisten taitojen ja mielenkiinnon kohteiden mukaan.

Re: Sopivia työpaikkoja?

Kirjoittaja Bananana » 09.06.2020 19:40

Analyytikko
Apteekkari
Arkeologi
Arkistoija
Arkistonhoitaja
Arkkitehti
Biokemisti
Biologi
Di
Eläintenhoitaja
Eläintenkasvattaja
Elintarviketyöntekijä
Farmaseutti
Graafikko
Hammashoitaja
Hammaslaborantti
Hammasteknikko
Henk.koht avustaja
Huonekaluvalmistaja
Hyllyttäjä
It-etätuki
Jakeluauton kuljettaja
Kääntäjä
Kasvihuonetyöntekijä
Kennelinpitäjä
Kerroshoitaja
Kerrossiivooja
Kirjailija
Kirjanpitäjä
Koirien trimmaaja
Koneistaja
Kotileipuri
Lääketeknikko
Laborantti
Laboratoriolääkäri
Lähetti
Laitoshuoltaja
Laitossiivooja
Lehdenjakaja
Leipuri
Lennonjohtaja
Linjastotyöntekijä
Lukkoseppä
Luontokartoittaja
Luontokuvaaja
Maalari /teollisuus)
Maanviljelijä
Maatalouslomittaja
Marjanpoimija
Mehiläishoitaja
Metsäkoneenkuljettaja
Metsänhoitaja
Metsuri
Mikroyrittäjä
Muovituotevalmistaja
Museoteknikko
Museotyöntekijä
Museotyöntekijä
Museovartija
Nettikauppayrittäjä
Nosturinkuljettaja
Ompelija
Pakkaaja
Palkanlaskija
Patologi
Patologi
Pesulatyöntekijä
Piirivartija
Pintakäsittelijä
Porrassiivooja
Postin lajittelija
Postinlajittelija
Prosessinhoitaja
Puuseppä
Puutarhatyöntekijä
Rakennussiivooja
Rekkakuski
Röntgenhoitaja
Roskakuski
Ruiskumaalaaja
Sahatyöntekijä
Sairaala-apulainen
Sairaalahuoltaja
Sihteeri
Suutari
Taksikuski
Talonmies
Tehdastyöntekijä
Tekstinkäsittelijä
Tilastotieteilijä
Toimistosiivooja
Toimitilahuoltaja
Torninosturinkuljettaja
Trukkikuski
Turvatarkastaja
Välinehuoltaja
Varastonhoitaja
Varastotyöntekijä
Varhaisjakelija
Vartija
Verhoilija

Re: Sopivia työpaikkoja?

Kirjoittaja Ristus » 15.06.2019 04:28

Oon prosessinhoitaja isolla metallurgian tehtaalla. Rakastan työtäni. On yksintyöskentelyä ja tiimityöskentelyä ihan sopivassa suhteessa, täytyy sietää lähinnä vain oman vuoron väkeä (jotka alkavat tottua jo siihen, että en jaksa aina hölistä turhanpäiväisiä) ja aina voi paeta halliin kiertelemään jos ei muuten saa olla yksin.
On myös ihanaa miten työni luonne vaatii ajattelua ja pohtimista, kuten myös suoraa toimintaa ja riuskoja otteita. Mainittakoon myös miesvaltaisen alan tuomat edut; ei turhia draamoja, juoruiluja, tai selkäänpuukotuksia työyhteisössä, vaan leppoisaa työmieshuumoria. Oon itse nainen. Sitä tytöttelyä täytyy tietenkin sietää, mutta sen otan huumorilla. Suosittelen lämpimästi sitä omaa alaansa vielä etsiville.

Re: Sopivia työpaikkoja?

Kirjoittaja jimmie65 » 11.06.2019 12:59

Tita kirjoitti:
16.05.2019 14:56
Olen avokonttorissa töissä ja se on yhtä kärsimystä. Sen metelin ja hälyn takia on pakko päästä pois. En kestä enää yhtään.
Tämä häiritsi itseänikin pitkään mutta vastamelukuulokkeiden kanssa saa kyllä eristäydyttyä aika hyvin kaikesta hälystä :)

Re: Sopivia työpaikkoja?

Kirjoittaja Petra » 18.05.2019 04:50

Kotihoito 2,5 vuotta vaihdoksesta ja keski-iässä vaihto tehty...

Tunnen olevani omalla alalla. Harjoittelen työssäjaksamista syystä etten tunnu palautuvani siitä vapailla.

Taustalla kiinteistönosto ja kaikki muuttohässäkät lienevät aiheuttaneet melkoista aallokkoa.

Mutta oppinut nyt itsestäni että työssä pitää olla vääntöä, jotta tulee onnistumisia ja vaihtelua ettei väännöt pääse loppumaan.

Kotihoito on itsenäisempää, on autolla ajoa asiakkaiden välillä mikä auttaa jaksamiseen, sillä tarvittaessa voi varastaa työnantajalta pari minuuttia autossa istumiseen ennen seuraavaa asiakasta.

Tiimityötäkin on mutta se rajoittuu töihinlähtiessä, tauolla ja töistä lähtiessä. Paineensietoa pitää olla mutta eikö sellaista tunne joka työssä jos on vastuuntuntoinen?

Työväline on kännykkä, joten pitää soitella ajoittain enemmän ja vastata puhelimeen jne. Muttei kuitenkaan aina päivittäinkään. Tule siis soitettua tai saa soittoakaan.

Jos tykkää hoitoalasta niin tämä voi olla hyvä vaihtoehto vaikka kotihoitoa pelätään vähän turhaankin.

Re: Sopivia työpaikkoja?

Kirjoittaja Tita » 16.05.2019 14:56

Olen avokonttorissa töissä ja se on yhtä kärsimystä. Sen metelin ja hälyn takia on pakko päästä pois. En kestä enää yhtään.

Re: Sopivia työpaikkoja?

Kirjoittaja Bombashaman » 01.02.2019 21:49

Ite olen töissä täyspäiväisenä varastolla jossa hommia saa tehdä melko yksin ja osa-aikaisena sen päälle etätyöntekijänä tietojenkäsittelijänä. Saa aika ihanasti olla rauhassa :)

Re: Sopivia työpaikkoja?

Kirjoittaja mystik » 13.01.2019 23:29

MaaOnVoimaa kirjoitti:
12.01.2019 22:12
Mä olen INTJ-A persoona, erityisherkkä ja asperger piirteitä omaava. ikää 22 vuotta.

Autoasentajan hommia olen tehnyt pari vuotta ja rakentelu on oikeastaan elämäntavaksi muodostunut jo teini-ikäisenä. Tykkään kyllä työstäni mutta työkaverit ei mua ymmärrä kun oon "tämmönen" kaikella tapaa outo. Perus harrastukset asentajilla viina, rööki, pillu(sta puhuminen), äijäily yms. asiat jotka on mulle vieraita niin ei mee kovin vahvasti. :lol:

Työn luonne on vaihteleva joka oli iso tekijä ammatinvalinnassa koska mulla ei kasetti kestä toistavaa liukuhihnaduunia mutta onhan tämäkin aivan helvetin tylsää hommaa toisinaan kun olen haaveilija joka tykkää tehdä ihan ite asiat alusta loppuun eikä valmiiksi pureskeltuna. Lämpimässä hallissa tutussa ympäristössä on helppo olla ja säännölliset työajat. Muttereiden kanssa seurustelu on kivaa. Huonoja puolia ovat likaisuus, kova melu, painavien osien kanniskelu, vittuileva tietotekniikka, vittumaiset työasennot, pakokaasut, liuotinmyrkyt, metallipuru ja katupöly. Talvi lisää hauskuutta.

Normipäivä on sellainen että aamulla vaihdan pari sanaa työkavereiden ja pomon kanssa, ajan auton nosturille, pistän kuulosuojaimet päähän ja teen työtä omissa oloissa. Kahvitauolla ollaan usein hissukseen kun kemiat ei kohtaa eikä jaksa aina vääntää mitään juttua. Lounaan syön yleensä yksin kun muut menee lounasravintolaan, joskus käyn siellä kun ei huvita ite laittaa ruokaa. Parasta on kun ei ole järjetöntä stressiä ja klo 16 pesen kädet ja unohdan kaiken työhön liittyvän kun kävelen ovesta pihalle. 8-) Jos ei oo asiakastöitä niin oman auton korjaamisesta saa palkkaa :twisted:

Piti alkaa syödä kuusi kertaa päivässä terveellisesti ja kuntoilla että jaksaa tehdä tätä hommaa. Usein duunin jälkeen olen ihan naatti enkä halua olla kenenkään kanssa tekemisissä joten kaupan kautta kotiin rauhottumaan, illalla käyn lenkillä jos tuntuu siltä. Kovasti ahdistaa tämä työelämäksi kutsuttu asia, en kuitenkaan keksi mitään järkevämpää ammattia joka kiinnostaisi/työllistäisi ja koulunpenkille palaaminen tuntuisi käsittämättömältä ajatukselta koska ne on ahdistavia ekstroverttien mellastuspaikkoja.
Kuulostaa niin tutulta. Kuin omaa tekstiäni, paitsi että olen 23 ja metallialalla. Itse olen paininut jo monta vuotta saman ongelman kimpussa. Työ itsessään on ihan leppoisaa. Suuren osan ajasta voi touhuta itsekseen kuulokkeet korvilla, välillä toki joutuu työskentelemään jonkun toisen kanssa ja tauot viettämään äijäporukassa, mutta kyllä sinne hiljaisempikin on mahtunut joukkoon. Työssä pidän erityisesti siitä, että saa touhuta käsillään jotain konkreettista ja siitä, että ei tarvitse stressata itseään työasioilla, eikä tuoda niitä kotiin. Välillä on pitkiä, tylsiä työvaiheita, mutta silloin uppoudun musiikkiin ja omiin ajatuksiin.

Kuitenkin, koko työelämä ajatuksena ahdistaa. Etenkin se työn merkityksettömyys itselle, jolle 8 tuntia päivässä uhraan. En ole kuitenkaan keksinyt parempaa vaihtoehtoa. Kävin vuoden oman alani jatko-opintoja vain todetakseni, että minua ei koulun penkille enää saa. Koulunkäynti oli jatkuvaa ryhmätyöskentelyä, projektia, deadlineja ym. puhumattakaan siitä verkostoitumisesta ja "opiskelijaelämästä", josta minä halusin pysyä kaukana. Tajusin, että lisäkoulutus ei lisää työni merkityksellisyyttä, vaan vastuuta eli stressiä sekä sosiaalisia tilanteita. Niinpä puhalsin pelin poikki ja palasin vanhaan työhöni.

Olen miettinyt, onko tämä vain jokin ohimenevä välivaihe matkalla "aikuisuuteen". Täytyy myöntää, että työhön on alkanut turtua, eikä sinne meneminen tunnu joka päivä enää yhtä ahdistavalta. Helpointa olisi varmaan jäädä nykyiseen tilanteeseen vuosikymmeniksi eteenpäin. Kuitenkin jossain sisällä kytee se tunne, että en ole oikeassa paikassa ja ajoittain se tulee hyvin voimakkaasti esiin. Kun vain tietäisi, että mitä ihmettä sitä oikein haluaisi...

Re: Sopivia työpaikkoja?

Kirjoittaja MaaOnVoimaa » 12.01.2019 22:12

Mä olen INTJ-A persoona, erityisherkkä ja asperger piirteitä omaava. ikää 22 vuotta.

Autoasentajan hommia olen tehnyt pari vuotta ja rakentelu on oikeastaan elämäntavaksi muodostunut jo teini-ikäisenä. Tykkään kyllä työstäni mutta työkaverit ei mua ymmärrä kun oon "tämmönen" kaikella tapaa outo. Perus harrastukset asentajilla viina, rööki, pillu(sta puhuminen), äijäily yms. asiat jotka on mulle vieraita niin ei mee kovin vahvasti. :lol:

Työn luonne on vaihteleva joka oli iso tekijä ammatinvalinnassa koska mulla ei kasetti kestä toistavaa liukuhihnaduunia mutta onhan tämäkin aivan helvetin tylsää hommaa toisinaan kun olen haaveilija joka tykkää tehdä ihan ite asiat alusta loppuun eikä valmiiksi pureskeltuna. Lämpimässä hallissa tutussa ympäristössä on helppo olla ja säännölliset työajat. Muttereiden kanssa seurustelu on kivaa. Huonoja puolia ovat likaisuus, kova melu, painavien osien kanniskelu, vittuileva tietotekniikka, vittumaiset työasennot, pakokaasut, liuotinmyrkyt, metallipuru ja katupöly. Talvi lisää hauskuutta.

Normipäivä on sellainen että aamulla vaihdan pari sanaa työkavereiden ja pomon kanssa, ajan auton nosturille, pistän kuulosuojaimet päähän ja teen työtä omissa oloissa. Kahvitauolla ollaan usein hissukseen kun kemiat ei kohtaa eikä jaksa aina vääntää mitään juttua. Lounaan syön yleensä yksin kun muut menee lounasravintolaan, joskus käyn siellä kun ei huvita ite laittaa ruokaa. Parasta on kun ei ole järjetöntä stressiä ja klo 16 pesen kädet ja unohdan kaiken työhön liittyvän kun kävelen ovesta pihalle. 8-) Jos ei oo asiakastöitä niin oman auton korjaamisesta saa palkkaa :twisted:

Piti alkaa syödä kuusi kertaa päivässä terveellisesti ja kuntoilla että jaksaa tehdä tätä hommaa. Usein duunin jälkeen olen ihan naatti enkä halua olla kenenkään kanssa tekemisissä joten kaupan kautta kotiin rauhottumaan, illalla käyn lenkillä jos tuntuu siltä. Kovasti ahdistaa tämä työelämäksi kutsuttu asia, en kuitenkaan keksi mitään järkevämpää ammattia joka kiinnostaisi/työllistäisi ja koulunpenkille palaaminen tuntuisi käsittämättömältä ajatukselta koska ne on ahdistavia ekstroverttien mellastuspaikkoja.

Ylös